.

Oglasili se mladenci: Nismo napali matičarku u Kiseljaku

07 Listopad 2017

Nakon što se pojavila informacija da su mladenci u Kiseljaku napali matičarku samo zato što je druge nacionalnosti, tek vjenčani Tanja (rođena Pušić) i Mladen Mitrović demantirali su tu vijest.

Naime, kako je za Radiosarajevo.ba potvrdio Hasan Hodžić, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, pripadnicima PU Kiseljak obratila se Zijada Fejzić, koja je prijavila da je jedna ženska osoba prilikom sklapanja braka od nje tražila da na vjenčanom listu ne piše njeno ime, već ime druge matičarke.

"Matičarku Zijadi Fejzić nismo napali, ne samo zato što što moj suprug uopće nije bio u prostoriji, nego zato što u jednominutnom razgovoru nije bilo ni jedne ružne riječi, prijetnje, povišenog tona niti 'napada'. Ona je zaprimila moj usmeni zahtjev i rekla postupiti prema njemu. To je početak i kraj naše komunikacije", rekla je u svom pismenom obraćanju za Radiosarajevo.ba mladenka Tanja Mitrović.

"Ničija nacionalnost nam nikada nije bila problem. Naši kumovi nisu naše nacionalnosti kao i mnogobrojni uzvanici na svadbi, pa ne vidimo razlog zašto bi nam bila problematična nacionalnost matičarke Fejzić, za koju uostalom i ne znamo koje je nacionalnosti.

Nikome nikad nismo rekli da je 'balinkura', niti koristimo tu riječ za bilo koga. Nismo je koristili ni u periodu traženja izmjene imena matičarke na prvom svečanom vjenčanom listu koji se dobija od općine na sam dan vjenčanja. Matičarka Fejzić je nakon zaprimljenog zahtjeva uredno nastavila raditi svoj posao, i nikakva hitna pomoć se taj dan nije pojavljivala u matičnom uredu, niti joj je pozlilo", navela je Mitrović.

Kako je navela Mitrović, ona i njen suprug Mladen žive u Sarajevu.

"Općinsko vjenčanje smo htjeli obaviti u Kiseljaku u svadbenom salonu Shamballa, kako bi nas vjenčala zajednička prijateljica Gabrijela Lukić, također matičarka u Kiseljaku, s kojom smo željeli imati i fotografije. Iz tog razloga smo tražili da njeno ime bude na prvom svečanom vjenčanom listu", pojasnila je Mitrović.

Kako je navela, zbog dezinformacije koju su prenijeli mediji pokrenuta je lančana reakcija negativnih komentara čitatelja punih mržnje i uvreda, koja traju danima nakon objave.

"Iz kojeg razloga je Zijada Fejzić odlučila lagati policiju, medije i javnost nije nam poznato, samo nam je žao da prve dane braka započinjemo u policijskim postajama dajući izjave i demante", navela je Mitrović navodeći kako se osjećaju oklevetanim.

 

 

/artinfo kiseljak/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa