.

SBK: Za upotrebu pirotehnike kazne do 1.000 KM

18 Prosinac 2017

Povodom nadolazećih Božićnih i Novogodišnji blagdana aktualizira se problematika nedozvoljene trgovine i upotrebe pirotehničkih sredstava na javnim mjestima, što u nekim slučajevima može izazvati uznemirenje građana ili čak ugroziti njihovu sigurnost.

Službenici policije će u ovom razdoblju, u cilju prevencije ovakvih negativnih pojava, vršiti obilaske osnovnih i srednjih škola na području SBK-a, gdje će upoznavati učenike o zakonskim propisima kojima se regulira korištenje pirotehničkih sredstava, kao i o mogućim posljedicama koje se mogu izazvati prilikom upotrebe takvih sredstava.

Pored preventivnih mjera i radnji, shodno Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira SBK-a, službenici policije će poduzimati aktivnosti na sankcioniranju osoba koje na javnom mjestu prodaju pirotehnička sredstva ili koriste takva sredstva na mjestima i na način na koji se izaziva uznemirenost građana, kao i osobe koje prirede bakljadu, vatromet ili sličnu priredbu bez propisane najave ili mimo zabrane mjerodavnog tijela ili ne poduzmu mjere osiguranja koje su dužne poduzeti. Novčane kazne za ovakve prekršaje kreću se u iznosu od 200 do 1.000 KM, a predmeti kojim je prekršaj počinjen bit će oduzeti.

 

 

/drukciji.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška