.

Detalji posjete: Predsjednica Hrvatske u posjeti Travniku i Vitezu

16 Siječanj 2018

Iz sigurnosnih razloga, zbog najavljenih prosvjeda detalji trodnevnog službenog putovanja Kolinde Grabar-Kitarović Bosni i Hercegovini bit će objavljeni u posljednji trenutak.

Uoči sutrašnjeg dolaska hrvatske predsjednice u Sarajevo poduzimaju se opsežne sigurnosne mjere, iako na Pantovčaku tvrde da 'jedan manji pokret' sprema prosvjed. ”To je dio demokracije”, smatraju suradnici predsjednice Grabar-Kitarović.

Poznato je da će hrvatsku predsjednicu prvo primiti trojica članova Predsjedništva BiH, a razgovarat će se o mnogim otvorenim pitanjima između dvije države. Do posjete dolazi u trenutku kada se intenziviraju u BiH i razgovori o izbornom zakonu, a u veljači se priprema i trilaterala Turske, BiH i Hrvatske. Grabar-Kitarović dolazi u BiH nakon razgovora koje je vodila s turskim predsjednikom Recepom Tayyip Erdoganom, koji je odmah poslije susreta razgovarao i sa članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

Kolinda Grabar-Kitarović susrest će se u Sarajevu i s kardinalom Vinkom Puljićem, te s Majkama Srebrenice, nakon što su nedavno razmijenili i pisma. Očekuje se i razgovor s Denisom Zvizdićem, predsjednikom Vijeća ministara BiH, a nezaobilazna tema bit će sigurno i izgradnja Pelješkog mosta.

Predsjednica Hrvatske u Travniku i Vitezu

Nakon Sarajeva predsjednica odlazi u Novu Bilu, a posjetit će i samostan Guča Gora, a u Vitezu će razgovarati s Hrvatima koji su načelnici općina. U Žepču će Grabar-Kitarović posjetiti Katolički centar, a posjet će završiti u petak u Tuzli, Orašju i Derventi.

Raspored prvog dana posjeta Bosni i Hercegovini

U međuvremenu iz Ureda predjednica stigao je raspored za sutrašnji, prvi dan posjeta Bosni i Hercegovini, koji prenosimo u cijelosti. Posjet Kolinde Grabar-Kitarović trajat će tri dana, a zasad se ne znaju detalji posjeta druga dva dana.

10:00 - Ceremonija svečanog dočeka Predsjednice Republike uz vojne počasti (Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, Ulica Musala)

10:15 - Tête-à-tête susret Predsjednice Republike i članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine

10:45 - Bilateralni susret izaslanstava Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine

11:30 - Izjave Predsjednice Republike i predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. sc. Dragana Čovića

12:00 - Sastanak Predsjednice Republike s članovima kolegija oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (Parlamentarna skupština, Trg Bosne i Hercegovine 1)

14:10 - Sastanak Predsjednice Republike s nadbiskupom Vinkom Puljićem (Vrhbosanska nadbiskupija, Kaptol 7)

15:05 - Sastanak Predsjednice Republike s visokim predstavnikom EU za Bosnu i Hercegovinu Valentinom Inzkom (Veleposlanstvo Republike Hrvatske, Ulica maršala Tita 78)

15:40 - Susret Predsjednice Republike s Majkama Srebrenice (Veleposlanstvo Republike Hrvatske, Ulica maršala Tita 78)

/jutarnji.hr/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa