.

Čerkez: Odluka o doškolovanju neće se negativno odraziti na prosvjetne djelatnike

31 Siječanj 2018
Ministrica obrazovanja ŽSB Katica Čerkez izjavila je kako se odluka o doškolovanju nastavnika u osnovnim školama s nastavom na bosanskom jeziku, koja je unijela nemir među sindikatima, neće negativno odraziti na prosvjetne djelatnike, dok će društvo od nje imati koristi.
 
"Radi se o blagoj i poticajnoj mjeri kako bi naše škole dobile najbolji kadar. Ona je već provedena u školama koje rade po hrvatskom nastavnom planu i programu i nijedan djelatnik nije ostao bez posla, a 95 posto njih danas ima 300 ECTS bodova" odgovorila je Čerkez na zastupnički upit, tijekom današnje sjednice Sabora ŽSB da pojasni najavljene izmjene Nastavnog plana i programa.
 
Ističući kako će obvezu doškolovanja imati nastavnici u osnovnim školama s manje od 300 ECTS bodova, izuzev onih sa 20 godina radnog staža, Čerkez je kazala kako bi svima u interesu trebalo biti da u školama radi stručan i kvalificiran kadar.
 
"Cilj ove mjere je da pozitivno djeluje na nastavnike kako bi krenuli s doškolovanjem i osigurali sebi tih neophodnih 300 ECTS bodova" kazala je ministrica.
 
Sabor ŽSB  usvojio je i izmjene i dopune Zakona o komunalnim pristojbama, dao suglasnost za sklapanje ugovora o dopuštenom prekoračenju na transakcijskom računu u okviru Jedinstvenog računa županijskog trezora, dok je raspravljano i o federalnom Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu, te o prednacrtu Zakona o izmjenama i dopunama zakona o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba.
 
Zastupnici HDZ-a BiH su podnijeli i nekoliko inicijativa poput uvođenje dualnog sustava obrazovanja u srednje škole; zatraženo je revidiranje ugovora o koncesiji za istraživanje zlata u Bakovićima te upućen upit o odredbi kojom prednost pri upošljavanju trebaju imati članovi obitelji poginulih branitelja koja se uglavnom ne poštuje.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa