.

Godinu i pol nakon smrti Gabrijela Trbare: Izgorio vezan za krevet, roditelji tužili Bolnicu

27 Studeni 2018

Godinu i pol nakon požara na Odjelu neurologije i psihijatrije Bolnice u Travniku, roditelji pacijenta Gabrijela Trbare, koji je 19. travnja 2017. u 3.30 sati nastradao vezan za bolnički krevet, još vode pravnu bitku kojom traže zadovoljštinu zbog, kako smatraju, teškog propusta osoblja Bolnice.

Gabrijel Trbara podlegao je ozljedama devet dana poslije u Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Dali izjave

Kako je kazao Ilija Trbara, otac pokojnog Gabrijela, na ročištu održanom u utorak u Općinskom sudu u Travniku svjedočili su on i njegova supruga Kata, piše Dnevni avaz.

Tužba ide svojim tokom, mi smo dali iskaze. Žena nije mogla izdržati pa je izašla. Strašno je to što se dogodilo i neko treba odgovarati, rekao je Trbara.

S odvjetnicom koja vodi slučaj, kaže, još nije stigao razgovarati.

Otići ću u ponedjeljak da vidim što dalje. Mi smo odlučni ići do kraja, kazao je Trbara.

Uskoro će, kaže, godinu i pol od smrti njegovog sina, a gubitak obitelji nitko ne može nadoknaditi.

Izuzeti dokazi

Podsjetimo, policija je nakon požara, prema nalogu Tužiteljstva, izuzela određenu dokumentaciju, kao i materijalne dokaze koje su poslali na vještačenje.

Ovaj slučaj otvorio je Pandorinu kutiju postupanja medicinskog osoblja prema pacijentima u bolnicama širom zemlje, zbog čega je podigao i mnogo medijske prašine u Bosni i Hercegovini, ali i regiji.

Obavijestili policiju

Iz Bolnice Travnik policiji su 19. travnja prošle godine u 3.30 sati prijavili da je došlo do samozapaljenja pacijenta. Nakon obrade u Bolnici u Travniku, Trbara je s teškim opekotinama ruku i stomaka poslan u Kliniku za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju KCUS-a, gdje je do 27. travnja bio priključen na aparate za umjetno disanje. Liječnici su mu, kako su tada kazali roditelji, amputirali dio desne šake. Iz Bolnice u Travniku kazali su da je u požaru ozlijeđen i jedan njihov zaposlenik.

/drukciji.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa