.

Natur Oaza: U Fojnici otvoren dom za stare i nemoćne osobe

15 Travanj 2019

U Fojnici je nedavno otvoren luksuzni dom za stare i nemoćne osobe Natur Oaza.

Sam koncept Natur Oaze je osmišljen tako da korisnicima nudi hotelsko prostranstvo i notu luksuza sa suvremeno opremljenim sobama koje posjeduju kablovsku televiziju, električne krevete sa podešavanjima po želji korisnika, panik tipke za slučaj hitnih intervencija i bogato osvjetljene sobe sa prirodnom svjetlošću. Važno je napomenuti da svaki apartman posjeduje i svoje kupatilo kao i neovisan klimatizirani sustav grijanja i hlađenja iste.

Takođe u ponudi se ima i kupatila sa kadama i liftovima za iste, za lakši pristup korisnika,  koji žele da se opuštaju u toploj kupki. Na hodnicima ustanove imaju odjeli sa velikim tv ekranima i foteljama koji su namjenjeni za druženje među korisnicima, a podovi ustanove su urađeni vrhunskom keramikom i epoksidnim smolama koji uz tim za održavanje obećava visok nivo higijene.  Nezaobilazna stavka ovoga koncepta je i restoran sa kuhinjom kojim bi pozavidjeli i mnogi luksuzni hoteli.

U ovisnosti od želja korisnika Natur Oaza nudi 43 raspoložive sobe od kojih su 3 luksuzno opremljeni apartmani, a ostale trokrevetne, dvokrevetne i jednokrevetne sobe su tako urađene da ni njima ne manjka nota luksuza i vrhunske udobnosti.

Da bi izbjegli gradsku buku, Natur Oaza je smještena u krajolik opasan zelenilom i šumom odmah nadomak rijeke Željeznice,  koja nizvodno nekoliko metara zajedno sa rijekom Dragačom čine Fojničku rijeku. Uz pogled na ove ljepotice napravljena su i šetališta, park i fontana koji u interakciji  nude duševni mir i blagostanje svim korisnicima i njihovim posjetiteljima.

Ovaj dom je opremljen sa vrhunskom opremom i suvremenom tehnologijom koja sukladno sa okolišem klijentu nudi samo najbolje. Sve ovo je osmišljeno tako da klijentu nudi životni komfor, djeci klijenata sigurnost i spokoj da su im voljeni u pravim rukama i da će u poznim godinama imati zavidnu kvalitetu života.

"Mjesto na kojem će korisnici treće životne dobi osjetiti toplinu, ljubav, zadovoljstvo i vrhunsku njegu uz naše ljubazno osoblje! Od izuzetnog nam je značaja da kroz interakciju sa korisnicima poslušamo želje naših klijenata, pa je tu tim ljudi koji imaju za cilj da Vaš dan pretvore u odmor. Stručni tim iskusnih njegovatelja će se pobrinuti da udovolje svim željama korisnika a po potrebi i dolazak doktora na pravovremene intervencije.", kazala je direktorica doma.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa