.

HDZ BIH Novi Travnik oštro: Preglasavat nas nećete, ovo je općina svih nas

10 Listopad 2019

Reakciju HDZ-a BiH na „održanu“ sjednicu OV Novi Travnik prenosimo u cijelosti:

Danas održane tematska i redovita sjednica Općinskog vijeća Novi Travnik potvrdile su nužnost jasnog i otvorenog razgovora i dogovora oko svih točaka dnevnog reda i zakazivanja sjednica na što smo pozivali i ranije pa i prije ove sjednice. Stoga još jednom apeliramo na predstavnike dugih stranaka da prihvate našu, od ranije već pruženu ruku oko važnih pitanja za našu općinu.

Pokušaje preglasavanja poput današnjeg slučaja oko Upravnog vijeća Doma zdravlja nećemo dozvoliti kao ni dosadašnju praksu da se hrvatskom narodu i naseljima daju „mrvice“ zauzvrat podrške ili lažnih koalicijskih odnosa.

Novi Travnik je općina jednako hrvatskog i bošnjačkog naroda kao i svih njenih građana a odnos snaga u Vijeću vladajuće SDA stranke kao i HDZ-a BiH jednak i vrijeme je da se taj paritet osjeti i na terenu.

Najvažniji problem današnjeg zasjedanja, pitanje radnika JKP Vilenica Čistoća nije riješen. Kluba HDZ-HSS Stjepan Radić je imao predloženo rješenje ali ostali vijećnici nisu našli za shodno prihvatiti ga a kako vidimo, drugog adekvatnog rješenja nemaju.

Nadamo se da će se načelnik ubuduće odazivati našim pozivima za međustranačkim sastancima jer je nužno potreban dijalog i poduzimanje konkretnih koraka u odnosu na rad OV Novi Travnik i Općine Novi Travnik kako bi isti bio učinkovit i produktivan što danas nije bio slučaj. Najbolji dokaz je priprema materijala ja točku vezanu za tzv. brzu cestu koji su bili kontradiktorni a općinski službenici neupoznati.



Općinski odbor HDZ BIH Novi Travnik više nikad neće dopustiti da nema stav ili ne sudjeluje u rješenju problema koji dospiju kao tema na Općinsko vijeće i stoga, pozivamo političke partnere, ukoliko to uistinu jesu, na vrlo jasne i otvorene dogovore oko svih sadašnjih a i budućih pitanja koji stoje pred nama.

Nema potrebe za odugovlačenjem razgovora kao ni za održavanjem sjednica koje neće biti pripremljene sukladno propisima. Naše opredjeljenje temelji se na uvođenju reda u postupanje sukladno propisima i predviđenim postupcima kao i vrlo jasno opredjeljenje za konkretne i otvorene razgovore u cilju postizanja odgovarajućeg rješenja za sve.

(OO HDZ BiH Novi Travnik)

Podsjećamo, sjednica Vijeća je prekinuta zbog nedostatka kvoruma nakon što nije prošao pokušaj preglasavanja hrvatskih vijećnika od strane SDA.

 

 

 

Foto: Opći izbori 2018

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa