.

Neslužbeno: Slobodan Praljak umro u bolnici!

29 Studeni 2017

Izricanje pravomoćne presude Žalbenog vijeća Haaškog tribunala šestorici Hrvata iz BiH optuženih za ratne zločine zasjenio je incident kojega je u sudnici izazvao Slobodan Praljak, zbog kojega je izricanje presude prekinuto.

Nakon što je Žalbeno vijeće potvrdilo Praljku kaznu od 20 godina zatvora, on je uzviknuo da "nije ratni zločinac i da odbacuje presudu suda" i potom nešto popio iz male čašice.

- Nekih dvadesetak sekundi kasnije čuje se Praljak kako govori da je popio otrov, a predsjedavajući sudac Agius prekinuo je suđenje.

- Prema novinarima koji izvještavaju iz Haaga, Praljku je pružena medicinska pomoć, a helikopter koji je preletio iznad suda nije sletio. Nešto poslije 13h zgradu suda napustilo je vozilo hitne pomoći, a pretpostavlja se da je u njemu bio Praljak.

- Nema službene informacije u kakvom je stanju general Praljak, ali prema neslužbenim informacijama u teškom je stanju. 

- Prije prekida Žalbeno vijeće potvrdilo je kazne zatvora od 25 godina za Jadranka Prlića i po 20 godina zatvora za Brunu Stojića i Slobodana Praljka.

14:28 - Jutarnji list neslužbeno doznaje da je Slobodan Praljak, koji je danas u sudnici prilikom izricanja presude popio otrov, preminuo u bolnici.

 

 

/dnevnik.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa