.

Most i SDP pred dogovorom!?

19 Prosinac 2015

Nakon niza sastanaka, izgleda da je politička kriza u Republici Hrvatskoj, nastala nakon posljednjih izbora, pred okončanjem.

 

Naime, poslije današnjeg sastanka, nakon odlaska predstavnika Domoljubne koalicije, predstavnici MOST-a i koalicije Hrvatska raste su ostali na sastanku, a prema dostupnim informacijama, uspjeli su i dogovoriti koaliciju. Još uvijek nisu riješene sve dileme, ali pregovore nastavljaju samo Most i koalicija Hrvatska raste. 

Sastanku je prethodio dopis Mosta koji je sadržavao sedam zahtjeva. Predsjedništvo SDP-a podržalo je svih sedam zahtjeva, a uz samo jedan glas protiv.

Na sastanku, kako je rečeno, nije bilo govora o imenima. Još uvijek aktualni premijer RH Milanović je izjavio da će ustrajati da mandatar bude Božo Petrov te da on neće biti premijer. Međutim, ostavio je i mogućnost da premijer bude nestranačka osoba.

Lider Mosta je izjavio da je Domoljubna koalicija svojim odlaskom definitivno ispala iz razgovora, te da očekuje da će Hrvatska u utorak imati mandatara.  /o.t./

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa