.

U Ričicama nadomak Nove Bile i ove godine proslavljen je blagdan Velike Gospe, u narodu poznatiji kao Gospojina. Ovaj događaj već lagano postaje tradicionalan,  budući da ga već 11.  godinu zaredom uspješno organiziraju mještani Ričica.

Danas se slavi blagdan Velike Gospe, dan uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo.

Ni kiša, ni vjetar nisu spriječili mnogobrojne Poljane, prijatelje naselja Polje i NK "Lašva", te brojne župljane Doca da subotu iskoriste za druženje u mjestu koje je nekada slovilo kao centar okupljanja ovoga kraja.

U Ričicama nadomak Nove Bile i ove godine obilježit će se blagdan Velike Gospe, u narodu poznatiji kao Gospojina. Ovaj događaj već lagano postaje tradicionalan, a već 11 godina uspješno ga organiziraju mještani Ričica koji su i ove godine pripremili bogat meni i prigodan program. Sveto misno slavlje bit će u susjednim župama, a župnik će kao i svake godine do sada blagosloviti Gospin kip te sve prisutne goste. 

Danas, 12. kolovoza 2017. godine, u travničkom naselju Polje održava se drugi po redu revijalni malonogometni turnir "NK Lašva 2017".

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici održanoj u Sarajevu, u funkciji Skupštine Razvojne banke FBiH, odobrila da iz sredstava ostvarenih prodajom poduzeća iz nadležnosti Agencije za privatizaciju u FBiH, deponiranih na transakcijskom računu posebnog fonda ove banke, bude izdvojeno 182.209,32 KM.

Iznos je namijenjen za uplatu doprinosa za MIO, zdravstveno i doprinosa za osiguranje od nezaposlenosti za radnike Konfekcije Borac d.d. Travnik koji su stekli uvjete za odlazak u mirovinu, a to pravo ne mogu ostvariti zbog neuplaćenih doprinosa. Na spisku su 44 radnika, a za njih će biti uplaćeno 96.737,48 KM za mirovinsko-invalidsko osiguranje, 76.231,66 KM na ime zdravstvenog i 9.240,18 na ime osiguranja od nezaposlenosti. Inače, do sada je Vlada za ove namjene izdvojila 6.520.548,50 KM za ukupno 318 zaposlenika više gospodarskih društava.

 

 

/fena/

Od 01.08. do 06.08.2017. godine, 70 djece koja su prošla dugotrajno, kompleksno i veoma naporno intenzivno bolničko liječenje malignih oboljenja boravili su na Vlašiću.

Ove godine, na blagdan Velike Gospe župa "Uznesenja Blažene Djevice Marije" u Docu slavi 190 godina postojanja. Zbog svoje duge povijesti za Dolac se kaže da je "Majka lašvanskih župa".

Policijskoj stanici Travnik sinoć je dojavljeno ubojstvo u selu Višnjevo na području općine Travnik. Dolaskom na mjesto događaja policija je utvrdila da je muškarac inicijala S. M. (45) pucajući iz automatske puške usmrtio F. Đ. (38).

S. M. iz Višnjeva je priznao izvršenje kaznenog djela i odmah je uhićen, a na mjestu pucnjave pronađeni su puška, čahure i drugi tragovi, prenosi Klix.ba.

Pripadnici odjela kriminalističke policije MUP-a SBŽ obavljaju očevid i utvrđuju okolnosti ovog slučaja po nalogu Tužiteljstva SBŽ.

Tijelo smrtno stradalog prebačeno je na odjel patologije gdje će biti urađena obdukcija.


Hrvatska bolnica „Dr. fra Mato Nikolić“ u Novoj Biloj bogatija je za jednog specijalistu kirurgije. Dr. Mario Gučanin Gazibarić u ponedjeljak je uspješno položio specijalistički ispit za kirurga u Sarajevu.

Stranica 1 od 65

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška