.

Danas se navršava 26 godina od stradanja Hrvata župa Potkraj i Turbe. U studenom 1992. godine vojska bosanskih Srba u ofenzivi velikih razmjera napada i vrši progon preko 3000 Hrvata s područja župa Potkraj i Turbe. U svom pohodu neprijateljska vojska je opljačkala, zapalila i uništila svu imovinu a stanovništvo protjerala s njihovih stogodišnjih ognjišta.

Večeras će se diljem Bosne i Hercegovine i Hrvatske upaliti svijeće za sve poginule hrvatske branitelje u BiH i Hrvatskoj, za žrtve Grada Vukovara, kao i civile koji su život izgubili u proteklom domovinskom ratu.

Iz Javnog poduzeća Elektroprivreda BiH, Podružnica Elektrodistribucija” Zenica, uputili su obavijest građanima da će doći do prekida u snabdijevanju električnom energijom ove srijede u Travniku.

Udruženje za uzgoj i zaštitu sitnih životinja “Tulika” Travnik planira održavanje izložbe sitnih životinja u periodu od 09. do 11. studenog.

Zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima u ponedjeljak i utorak 5. i 6. studenog ove godine bez električne energije će biti sljedeća područja u općini Travnik:

Općinski coordinator, u okviru zajedničkog Projekta koji provode agencije Ujedinjenih nacija UNDP,UNICEF i UNESCO s odabranim općinama u BiH, od kojih je jedna i Općina Travnik,i koji podržava Predsjedništvo BiH, Aida Daul prisustvovala je Drugom sastanku koordinatora na implementaciji projekta “Dijalog za budućnost:Promoviranje društvene kohezije i raznolikosti u BiH”

Da odgovornost za zdravlje i sigurnost djece i mladih počiva na svima nama, jučer su još jednom podsjetili volonteri Centra za edukaciju Mladih Općine Travnik, aktivnostima u zajednici, u okviru Kampanje 18+.

 

U okviru zajedničkog projekta koji provode agencije Ujedinjenih nacija, UNICEF i UNDP, UNESCO i 28 općina u BiH, među kojima je i Travnik, a na osnovu zajedničke inicijative Predsjedništva Bosne i Hercegovine danas je u maloj sali Općine Travnik održan sastanak, na kojem su sudjelovali učenici i predstavnici ovdašnje lokalne zajednice iz različitih društvenih sfera koji svojim učešćem mogu doprinijeti povezivanju u ovoj lokalnoj zajednici.

Dana 18. listopada 2018. godine u Auli Katoličkog školskog centra "Petar Barbarić" u Travniku održan je susret učenika Osnovne škole, Gimnazije, nastavnika, profesora te Uprave Centra s fra Ivicom Perićem, bosankim franjevcem, misionarom u Ruandi. Fra Ivica je rođen u Kiseljaku i više od 25 godina djeluje i radi u Africi.

U Travniku su jutros osvanuli plakati protiv novoizabranog hrvatskog člana predsjedništva, Željka Komšića. Na plakatima stoji “Not my president”.

Stranica 1 od 84

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa