.

Kristijan Perić mladić je iz Nove Bile, koji se prije nešto više od godinu dana grčevito borio za život, a o čemu je Vitez.info detaljno izvještavao, te su nakon pomoći dobrih ljudi skupljeni novci za operacije srca koje su bile neophodne kako bi preživio. Kristijan se na najljepši mogući način zahvalio svima, pismom u kojemu je naglasio kako je neophodan novac prikupljen te zamolio sve one koji mu žele pomoći da novce uplate drugim osobama kojima je pomoć potrebna. Ovim gestom oduševio je javnost i pokazao samo mali dio svog vedrog i iznimno pozitivnog karaktera.

Općinski sud u Travniku najavljuje uspostavu i zamjenu zemljišne knjige za katastarske općine K.O. Travnik - Bojna, K.O. Travnik - Orašje, K.O. Travnik - Putićevo i K.O. Travnik - Slimena.

Pozivaju se sve zainteresirane osobe koje polažu pravo na priznavanje vlasništva ili nekog drugog prava na nekretninama upisanim u navedenim katastarskim općinama, da to pravo prijave, rješavaju svoje imovinsko-pravne odnose i aktivno učestvuju u ovom postupku.

Za više detalja pročitajte OVDJE

 

 

/općina travnik/

 

Centar za kulturu Općine Travnik zajedno sa Ministarstvom obrazovanja, znanosti, kulture i sporta SBK-a već drugu godinu za redom sprovodi projekat “KREATIVNI RASPUST” za djecu školskog uzrasta, prenosi Drukciji.ba.

U Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Travniku  sinoć  je održana   Božićna liturgija koju je služio travnički paroh, Goran Živković. Nakon  Božićne liturgije u prisustvu brojnih vjernika u porti crkve Uspenja Presvete Bogorodice zapaljen je badnjak. Uz zvuke Limene glazbe iz Travnika pravoslavni vjernici proslavili su dolazak najradosnijeg blagana, Božića.

Jedan od najvećih kriščanskih praznika uljepšali su i članovi Muzičkog društva Travnik, popularna Limena glazba, koji već tradicionalno svake godine prisustvuju paljenjenju badnjaka.

Protekle jeseni na pravoslavnoj crkvi u Travniku izvršena je  rekonstrukciju temelja, kao i obnovu fasade i krova koju su finansijski  podržali Federalno ministarstvo kulture, te Vlada Srednjobosanskog kantona, a jedan dio radova Crkva je finansirala iz vlastitih sredstava.

 

 

 

/travnik grad info/

U novogodišnjoj noći svi smještajni kapaciteti na planini Vlašić su bili ispunjeni, a posjetitelji iz cijele Bosne i Hercegovine, regije, ali i nekih zemalja Europe uživali su u dočeku Nove godine uz vatromet, dok su 1. siječanj iskoristili za šetnju, skijanje, sanjkanje ili odmor od “najluđe noći”.

U novogodišnjoj noći svi smještajni kapaciteti na planini Vlašić su bili ispunjeni, a posjetitelji iz cijele Bosne i Hercegovine, regije, ali i nekih zemalja Europe uživali su u dočeku Nove godine uz vatromet, dok su 1. siječanj iskoristili za šetnju, skijanje, sanjkanje ili odmor od “najluđe noći”.

TRAVNIK: Ne može se lažima prikriti istina

Iz prognane travničke župe sv. Mihovila – Ovčarevo, u proteklom ratu poginuo je 61 branitelj i ubijeno je 15 civila, prenosi Drukciji.ba.

Pozorište Travnik u saradnji sa Centrom za kulturu općine Travnik ove godine pokrenuo je dječiji novogodišnji festival “Veseli snježni Travnik”. Cilj festivala jeste najmlađima pružiti interesantne, kreativne i edukativne sadržaje.

Očekuje ih “Svijet Želja”, “Svijet Bajki”, “Svijet Muzike i plesa” , Pozdravi iz Travnika, pozorišna predstava i dodjela paketića.  Festival traje tri  dana .

Veliko interesovanje za “Veseli snježni Travnik” pokazuje i činjenica da su planirane datume posjeta već zauzeli, kako pojedinici, tako i mnoge institucije poput:  JU Centar za socijalni rad Travnik,  JU Dom zdravlja Travnik, JU Bolnica Travnik  i Sindikat državnih službenika SBK.

Festival je počeo jučer otvorenjem sadržaja Pozorišta Travnik i dječijom predstavom koju izvode glumci “Pozorišta Travnik”. Prva grupa bili su mališani, štićenici JU Centra za socijalni rad u saradnji sa Prevent d.o.o. koji je donirao paketiće. Zvanični sponzor Festivala je BH Telecom,  direkcija Travnik.

 

 

/travnik grad info/

29.12.2017. godine (petak) s početkom u 08.00 sati, u Velikoj dvorani Općine Travnik zakazana je 13. redovita sjednica Općinskog vijeća Travnik.

U petak je u prepunoj dvorani Centra za kulturu općine Travnik održan tradicionalni koncert “Božić u Travniku” koji je po petnaesti puta organizirao  Hrvatski kulturni centar  Nova Bila (HKC Nova Bila).

U programu su učestvovale sve sekcije HKC Nova Bila: Limena glazba “Lašva” pod dirigentskom palicom profesora Josipa Popovića, Kazalište mladih “Korifej”, Lašvanske dive pod vodstvom Sanje Grabovac  i Područna glazbena škola Jakova Gotovca.

U programu su nastupili i gosti Ženski sastav Katoličkog školska centra “Petar Barbarić”, zbog OŠ Nova Bila, te solisti Slaven Čović i fra Emanuel Josić.

Program je vodila Anela Križanac, kazališna umjetnica, rediteljica i dramaturginja.

Božićnom konvertu prisustvovali su Marina Pendeš, ministrica obrane BiH, načelnik Općine Travnik, Admir Hadžiemrić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Travnik, Vlatka Lukić.

 

 

/plava voda/

Stranica 1 od 74

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška