.

Ministrica Marina Pendeš posjetila vojarnu u Travniku

12 Veljača 2016

Ministrica odbrane Marina Pendeš i zamjenik ministra Boris Jerinić posjetili Komandu za obuku i doktrinu OS BiH na lokaciji Travnik.

 

Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš predvodila je delegaciju Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH koja je 12. februara 2016. godine posjetila vojarnu „Travnik“ OS BiH.

U delegaciji su, osim Ministrice, bili i zamjenik ministra odbrane BiH za upravljanje resursima Boris Jerinić i zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH general major Mirko Tepšić.

Nakon primanja stroja, komandant Komande za obuku i doktrinu OS BiH brigadir Ilija Petrović sa saradnicima, održao je informativni brifing na kojem je prisutne upoznao o ključnim aktivnostima, strukturom i izazovima s kojim se susreće KoiD. Također, delegacija MO BiH je upoznata i sa projektom osposobljavanja mladih oficira OS BiH, sa projektom Vlade Velike Britanije u oblasti infrastrukture, kao i sa kursevima koji se provode u Komandi za obuku i doktrinu. Ministrica Pendeš tokom sastanka informirala je prisutne s prioritetima u radu kada je u pitanju tekuća godina, te pozvala na maksimalni angažman svih pripradnika MO i OS BiH u cilju jačanja kapaciteta i funkcionalnosti OS BiH.

Nakon informativnog brifinga delegacija MO i OS BiH posjetila je polaznike Komandno-štabnog kursa, a ministrica Pendeš se obratila polaznicima poželjevši im sve najbolje prilikom stjecanja novih znanja. Posjeta je završena obilaskom lokacije OS BiH u Travniku i uvidom u stanje na terenu kada je u pitanju ova vojarna./o.t./

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa