.

Jonathan Moore posjetio Travnik: Problem oko povrata imovine Vrhbosanskoj nadbiskupiji mora se riješiti

10 Ožujak 2016

Osiguravanje kvalitetnog obrazovanja mora biti prioritet u BiH, jer djeca imaju pravo na bolje sutra, izjavio je u Travniku šef Misije OSCE-a u BiH Jonathan Moore, nakon posjete Katoličkom školskom centru i Mješovitoj srednjoj školi, koji su smješteni u istoj zgradi. 

Moore je podsjetio da godinama traje problem izgradnje srednjoškolskog centra u Travniku, odnosno povrata zgrade Gimnazije Vrhbosanskoj nadbiskupiji, zbog čega su dvije škole smještene u istoj zgradi i rade u različitim uvjetima.

- Taj problem traje već godinama, ali je važno osigurati dobre uvjete školovanja za sve učenike. Veoma je deprimirajuće da vidim svojim očima kakvo je stanje - kazao je, među ostalim, Moore nakon posjete prostorijama Mješovite srednje škole.

Moore je istaknuo da postoji politička namjera za rješavanje ovog problema, ali da se postavlja pitanje resursa te je najavio da će ove škole uskoro ponovno posjetiti, zajedno sa predstavnicima međunarodne zajednice i političkog života Federacije BiH.

Ravnatelj KŠC-a "Petar Barbarić“ u Travniku Željko Marić istaknuo je kako se zalaže za vladavinu prava i provođenje sudskih odluka koje nalažu povrat imovine Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

- Ovaj problem se dugo ne rješava i smatram da on može biti riješen uz pritisak međunarodne zajednice, a na dobrobit obje škole - kazao je Marić.

Ravnatelj Mješovite srednje škole u Travniku Fahrudin Karakaš naglasio je da ova škola djeluje u teškim uvjetima, ukazujući na neadekvatne učionice i kabinete, ali da, unatoč tome, postiže odlične rezultate.

Šef Misije OSCE-a u BiH Jonathan Moore razgovarao je i sa načelnikom Općine Travnik Admirom Hadžiemrićem koji je, među ostalim, kazao da je situacija u Travniku mnogo bolja nego ranijih godina te da ova općina ima dobru gospodarsku perspektivu. /fena/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa