.

Travnik: Izmjena dijela Regulacionog plana „HPBŠ“ lokalitet „Hotel Lipa – Župna crkva sv. Ivana Krstitelja“

18 Svibanj 2016

Na 39. redovitoj sjednici Općinskoga vijeća Travnik, održanoj 17.05.2016. godine vijećnici su, prema utvrđenom dnevnom redu usvojili Izvješće o izvršenju Proračuna Općine Travnik za period 01.01. do 31.12.2015. godine što su potvrdili i donošenjem Odluke o usvajanju Izvješća o izvršenju Proračuna Općine Travnik za period 01.01. do 31.12. 2015. godine.

 


Prihodi u 2015.godini iznose 14.175,094,48 KM što je manje za 9,92% u odnosu na Rebalans proračuna. Rashodi i izdaci su ostvareni u iznosu od 13.537.320,91 KM što je manje za 13,98% u odnosu na Rebalans proračuna.

Općinsko vijeće je na navedeno jsjednici usvojilo i Izvješće o utrošku proračunske rezerve za period 01.01. do 31.12. 2015. godine te nakon rasprave o istom donesen je i Zaključak o usvajanju Izvješća o utrošku proračunske rezerve za period 01.01. do 31.12. 2015. godine. Ovom proračunskom stavkom podmiruju se hitni i nepredviđeni izdaci koji se pojave u toku proračunske godine. Prema Rekapitulaciji utroška od ukupnog iznosa od 19.435,23 KM kao novčana pomoć pojedincima utrošeno je 23.241,00 KM, na ime pomoći udrugama građana,sportskim klubovima i neprofitnim organizacijama utrošeno je iz proračunske rezerve 83.382,59 KM a na ime pomoći mjesnim zajednicama po različitim aktivnostima utrošeno je 24.308,23 KM. Za različite namjene kao što su organiziranje manifestacija, obilježavanje godišnjica, pomoć projektima koje realiziraju udruge građana, a za koje nisu osigurana dovoljna sredstva, za rekonstrukciju ili druge zahvate na infrastrukturi itd. utrošeno je 60.134,23 KM.

Bez velike rasprave usvojeni su i: Izvješće o radu Općinskoga vijeća Travnik za 2015. godinu i Izvješće o radu načelnika Općine Travnik u okviru jedinstvenog organa uprave za 2015. godinu, kao i Izvješće o radu Općinskog javnog pravobraniteljstva Travnik za 2015. godinu i Izvješće o radu Povjerenstva za planiranje općinskoga razvoja za 2015. godinu. Na ovoj sjednici razmatrano je i o Izvješće o radu Općinskog izbornog povjerenstva Travnik za 2015. godinu

Na dnevnom redu ove sjednice Općinskog vijeća bilo je i Izvješće o radu i poslovanju JU „Ljekarna/Apoteka“ Travnik za 2015. godinu . Na žalost, prema ovom dokumentu dostavljenom od strane ove javne ustanove kojoj je već godinama narušen poslovni integritet blokadama bankovnih računa, kao i sudskim procesima od strane povjeritelja, te nepokrivenim gubicima iz prethodnih godina, potrebna je hitna izrada sanacijskog programa. Nakon rasprave usuglašen je stav prema kojem je i odlučeno da se usvoji Izvješće uz zaključak da menadžment dostavi Općinskom vijeću prijedlog sanacijskog programa o kojem će se vijećnici naknadno izjašnjavati.

Nakon izraženih obostranih namjera za uspostavljenje međugradskog partnerstva i usuglašavanja interesa sa Gradom Makarska, Republika Hrvatska i Općinom Pendik, Republika Turska na ovoj sjednici Općinsko vijeće je utvrdilo Prijedloge Odluka o uspostavi suradnje sa ova dva grada.

Na kraju,u okviru dvije posljednje točke dnevnog reda, vijećnici su imali priliku da vide prezentaciju prijedloga Odluke o provođenju izmjene dijela Regulacionog plana „HPBŠ“ lokalitet „Hotel Lipa – Župna crkva sv. Ivana Krstitelja“ Travnik kao i izmjene dijela Regulacionog plana „HPBŠ“ lokalitet „Hotel Lipa – Župna crkva sv. Ivana Krstitelja“ Travnik. Nakon prezentacije u tijeku koje se moglo vidjeti i buduće rješenje novog Hotela “Lipa”,vijećnici su donijeli Odluku o provođenju izmjene dijela Regulacionog plana „HPBŠ“ lokalitet „Hotel Lipa – Župna crkva sv. Ivana Krstitelja“ Travnik i Zaključak o utvrđivanju Nacrta izmjene dijela Regulacionog plana „HPBŠ“ lokalitet „Hotel Lipa – Župna crkva sv. Ivana Krstitelja“ Travnik. /o.t./

 

Izvor fotografije: tntportal.ba

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa