.

TURIZAM: Travnik, Jajce i Vlašić destinacije za ekskurzije

25 Svibanj 2016

Središja Bosna postaje posljednjih godina omiljena destinacija za školske ekskurzije iz cijele Bosne i Hercegovine. Potvrdio je to i direktor Turističke zajednice KSB Miroslav Matošević, koji je kazao da je ovo posebno vidiljivo u svibnju, koji je rezerviran za ekskurzije. 

 

Zabavni sadržaji 

- Svibanj je i ove godine obilježen brojnim ekskurzijama učenika, koji su, uz veselo druženje i pjesmu, na edukativno-zabavan način učili o prirodnoj baštini i najznačajnijoj riznici kulturno-povijesnog naslijeđa ovog kraja - rekao je Matošević. 

Prema njegovim riječima, najčešće destinacije su Jajce i Travnik, uz nezaobilazni Vlašić.

- Najdraže učeničke destinacije su svakako gradovi Jajce, Travnik i Vlašić, ali su brojne posjete i drugim destinacijama središnje Bosne na proputovanjima do krajnjih odredišta - rekao je Matošević.

Osim učeničkih ekskurzija, najavio je dobre dane i za sportski turizam, pogotovo na Vlašiću. 

Gosti iz Egipta

- Kao jedna od top-sportskih destinacija infrastrukturom se, svakako, izdvaja planina Vlašić, gdje se u ovom trenutku, u okviru sportskih terena hotela “Sunce”, na pripremama nalazi i U-17 košarkaška reprezentacija Egipta – ističe Matošević.

Teren s garažama

- Sva turistička preduzeća na Vlašiću već duže vrijeme željno očekuju gradnju modernog nogometnog terena sa podzemnim garažama u okviru SRC “Vlašić”. U narednom periodu planiraju se i nove investicije u okviru sportskih terena “Romari” u Vitezu - naglašava Matošević.

Izvor

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa