Ispiši ovu stranicu

U utorak proslava Velike Gospe u Ričicama

12 Kolovoz 2017

U Ričicama nadomak Nove Bile i ove godine obilježit će se blagdan Velike Gospe, u narodu poznatiji kao Gospojina. Ovaj događaj već lagano postaje tradicionalan, a već 11 godina uspješno ga organiziraju mještani Ričica koji su i ove godine pripremili bogat meni i prigodan program. Sveto misno slavlje bit će u susjednim župama, a župnik će kao i svake godine do sada blagosloviti Gospin kip te sve prisutne goste. 

Pozivamo sve ljude dobre volje iz Ričica, Nove Bile i svih susjednih mjesta da se pridruže ovogodišnjoj proslavi Gospojine u Ričicama te svojom nazočnošću uveličaju ovu proslavu. Za sve goste pripremili smo hranu i piće, a posebno istićemo iznimno ukusni Ričićki gulaš napravljen od mnoštvo domaćih sastojaka koje nećemo otkriti, nego dođite i uvjerite se, rekli su za portal NovaBila.info organizatori proslave.

Proslava će biti kod Gospinog kipa u Ričicama koji je napravljen prije 13 godina, a već dvije godine poslije počelo je obilježavanje Gospojine u Ričicama.

DSC08174

DSC08161

Mještani Ričica za nekoliko dana proslavit će novi jubilej. Naime, prije točno 60 godina u selo Ričice dovedena je prva javna seoska voda. Korito Konovika kako se naziva ovaj seoski vodovod nalazi se u središtu Ričica na kojem stoji i nadnevak kada je pušten u funkciju – 1.9.1957.

DSC08167

Ovim putem zahvaljujemo se svim donatorima koji su potpomogli ovogodišnju proslavu, kao i onima koji će to do proslave, dodali su organizatori.

Proslava Velike Gospe, Ričice, utorak, 15. kolovoza 2017. godine, 19 sati  

Izvor: NovaBila.info