.

Travnik: Otvoren centar "Druga kuća"

02 Listopad 2017

Svečanim presijecanjem vrpce, volonterke i volonteri Centra za edukaciju mladih, u petak su otvorili vrata CEM-ovog Društvenog centra za djecu i mlade „Druga kuća“.

Nakon skoro dvadeset godina truda i uloženih napora da mladima obezbijedimo zdravo i sigurno okruženje, bez trenda konzumiranja alkohola, droga, duhanskih prerađevina, te prisustva nasilja, jedinstven prostor u kojem će moći iskazati svoj puni potencijal, konačno možemo reći da smo u tome uspjeli, uz podršku brojnih prijatelja Centra za edukaciju mladih.

„Druga kuća“ je primjer zajedničkog djelovanja i uspješne suradnje vladinog i nevladinog sektora, odnosno Centra za edukaciju mladih i Općine Travnik, te društveno odgovornih kompanija, koje su prepoznale vrijednost Centra za edukaciju mladih i važnost ulaganja u mlade ljude za dobrobit cjelokupnog društva.

Naš trud podržalo je, prije svega, Općinsko vijeće Travnik, koje je na sjednici održanoj 18.09.2015. godine, jednoglasno donijelo odluku o ustupanju zgrade višemilionske vrijednosti Centru za edukaciju mladih, zatim turska općina Sindžan, koja nas je podržala u duhu prijateljstva sa općinom Travnik, te kompanije BH Telecom i Coca-cola HBC BH, koje su u okviru svoga društveno odgovornog djelovanja, odlučile dati svoj velikodušni doprinos realizaciji ovog kompleksnog, ali izuzetno vrijednog projekta.

Naši dugogodišnji partneri, IOGT NTO i IOGT International, bili su nam vjetar u leđa, od početka podržavajući ovu zamisao i ohrabrujući nas da istrajemo, za dobrobit svih mladih ljudi sa kojima radimo i sa kojima ćemo raditi, jer upravo to je ono što nas pokreće.

I sam naziv centra „Druga kuća“ inspiriran je našim volonterima, koji su Centar za edukaciju mladih nazvali svojom drugom kućom, odnosno drugom obitelji, te je naša želja bila da upravo oni otvore vrata svog društvenog centra. U „Drugoj kući“ mladi će imati priliku da usvajaju nova znanja i vještine, provode svoje slobodno vrijeme na kvalitetan način, te postanu članovi društva, na koje će ono biti ponosno.

„Druga kuća“ je veliki korak ka ispunjenju našeg cilja, kreiranja zdravog i sigurnog okruženja za mlade u BiH, a potpomognuti našim prijateljima, sada ćemo uključiti još veći broj mladih u CEM-ove aktivnosti. Ova lijepa priča tek počinje, a na svima nama je da ispisujemo nove stranice i poglavlja., stoji u priopćenju CEM-a.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa