.

Posjetitelji na Vlašiću nakon novogodišnje noći uživali u prvoj siječanjskoj šetnji

03 Siječanj 2018

U novogodišnjoj noći svi smještajni kapaciteti na planini Vlašić su bili ispunjeni, a posjetitelji iz cijele Bosne i Hercegovine, regije, ali i nekih zemalja Europe uživali su u dočeku Nove godine uz vatromet, dok su 1. siječanj iskoristili za šetnju, skijanje, sanjkanje ili odmor od “najluđe noći”.

Proslava Nove godine i zimska turistička sezona u Srednjobosanskom kantonu svake godine privuče veliki broj posjetitelja, uglavnom iz zemalja regije, ali nisu rijetki i posjetitelji iz Europe koji svoj godišnji odmor provode na ovoj bh. planini.

Zijad Dogić je iz Austrije s obitelji došao na Vlašić prije nekoliko dana i jedino je nezadovoljan nedostatkom snijega.

"Sebi i drugima bih u 2018. godini poželio samo zdravlja. Ovdje je bilo odlično, vatromet je upotpunio novogodišnji ambijent. Šteta je što nema više snijega, ali eto ostat ćemo još četiri dana jer zaista u Bosni je sve lijepo i ništa ne može pokvariti odmor", izjavio je Dogić.

Prodavač organskih proizvoda i suvenira na Vlašiću Ivica Rajić ima iste želje i očekivanja od 2018.

"Očekujem zdravlje sebi, svojoj obitelji, kao i svim građanima Bosne i Hercegovine da imamo fin i skladan život koji je i do sada vladao. Financije me toliko ne interesiraju koliko želim da nas krasi osmijeh i duševno zadovoljstvo koje nedostaje svima", izjavio je Rajić.

Među posjetiteljima na Vlašiću osim gostiju iz Europe bilo je i onih s drugih kontinenata, a jedna od njih je i Lejla Junuzović koja je iz Amerike došla i s prijateljima na Vlašiću ispratila 2017. godinu.

"Ovo je druga godina zaredom da sam na Vlašiću za proslavu Nove godine i zaista, i ove godine, kao i prošle atmosfera je bila odlična kako u ugostiteljskim objektima tako i napolju. Vatromet koji je upriličen na platou je bio fenomenalan i upotpunio je čitav ugođaj. Danas uživamo u šetnji i odmaranju i naredne godine ćemo najvjerovatnije biti ovdje jer imamo odličnu ekipu, što je najbitnije", rekla je Junuzović.

Posjetitelji su prvi dan siječnja zbog lošijih vremenskih uvjeta više uživali u toplim ugostiteljskim objektima, ali sudeći po broju posjetitelja, Vlašić je i ove godine među omiljenim novogodišnjim destinacijama.

 

 

/klix.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa