Ispiši ovu stranicu

Danas je održana 14. redovita sjednica Općinskog vijeća Travnik

08 Svibanj 2018

Danas je u Travniku održana 14. redovita sjednica Općinskog vijeća Travnik. Na sjednici su vijećnici raspravljali o 13 točaka Dnevnog reda.

Ono što je posebno važno istaknuti je to da je donesena Odluka o dodjeli stipendija. Ukupno će se dodijeliti 120 stipendija, s tim da će se po prvi put ove godine dodijeliti 22 stipendije za srednjoškolce deficitarnih zanimanja kao što su drvoprerađivači, kuhari, konobari i sl. Ono što je također značajno  je to da će se dodijeliti 9 jednokratnih pomoći za one srednjoškolce koji postižu zapažene rezultate kako u sportu, tako i u kulturnim i društvenim natjecanjima.

Donesena je Odluka o komunalnom redu, a navedena Odluka se odnosi na uređenja naselja, javnih površina, vodosnabdijevanja, odvoza komunalnog otpada, te držanja životinja.

Na današnjoj sjednici je također  usvojen i program o poljoprivrednim poticajima u iznosu od 100.000,00 KM. Samim time će se stanovnici općine Travnik koji ispunjavaju uvjete  uskoro moći prijaviti na Javni poziv gdje će moči aplicirati za dodjelu muzilica, plastenika, kopačica i kosilica.

Potrebno je još naglasiti da je donesena Odluka o kreditnom zaduženju u iznosu od 6 milijuna KM, te će se kompletan iznos utrošiti u infrastrukturu na području općine Travnik.