.

FOTO: U Travniku obilježen Međunarodni dan Crvenog križa

09 Svibanj 2018

Svake godine 8. svibanj obilježava se kao Međunarodni dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, simbolično na dan kada je 1828. godine rođen Henry Dunant, osnivač Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Milijuni uposlenika i volontera Crvenog križa i Crvenog polumjeseca širom svijeta svake godine pružaju pomoć na inovativne i različite načine za preko 160 milijuna ugroženih ljudi.

Povodom tog dana želja je skrenuti pažnju na vrijednost volontiranja i zahvaliti volonterima koji su najveća snaga Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca. Isto tako od 8. do 15. svibnja obilježava se i Nedjelja Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, u tijeku koje se organiziraju razne aktivnosti koje simboliziraju humanitarno postojanje ove svjetski priznate organizacije.

Tim povodom Crveni križ Općine Travnik upriličio je niz aktivnosti na obilježavanju Dana i Nedjelje Crvenog križa i Crvenog polumjeseca. Tako je u prostorijama Crvenog križa Travnik održana tematska sjednica Predsjedništva, na kojoj je predsjednica Jelica Žuljević svim volonterima, članovima i zaposlenicima Crvenog križa i Crvenog polumjeseca čestitala 8. svibanj, Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Ona je istaknula posvećenost volontera humanitarnom radu, te pohvalila njihove postignute rezultate i prevaziđene prepreke sa kojima se bore svaki dan u ime onih kojima je pomoć najpotrebnija.

Volonteri Crvenog križa Travnik ovim povodom danas su dijelili markice crvenog križa, prvo vijećnicima Općinskog vijeća Travnik pred njihovu redovnu sjednicu i uposlenicima Općine, a potom i prolaznicima u Bosanskoj ulici na platou kod Konzuma.

U tijeku Nedjelje Crvenog križa i Crvenog polumjeseca u Crvenom križu Travnik, u saradnji sa Crvenim križom Federacije i Crvenim križom SBK, planirana je podjela prehrambenih paketa za socijalno ugrožene porodice na području naše općine.

/Crveni križ Travnik/

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa