.

Travničani su tužni: U 36. godini života preminula glumica Martina Kujundžić

10 Svibanj 2018

Travničani, rodbina, prijatelji, ljubitelji kazališta, umjetnici, slučajni prolaznici, svi koji su ikad imali privilegiju upoznati Martinu Kujundžić nisu ostali ravnodušni na saznanje da nas je mlada glumica napustila u 36 godni života.

Iako se Martina odselila iz Travnika ostavila je dubok trag u ovom gradu kako na kazališnoj sceni, tako i kao radio voditeljica, čijem prepoznatljivom glasu nitko nije mogao odoljeti.

Odogajala je generacije mladih glumaca i glumica, borila se za opstanak kazališta, bila divan čovjek i prijatelj. Uvijek posebna, spremna za nove izazove, kreativna i zaljubljena u život…

Martina Kujundžić rođena je 26. jula 1982. godine u Kraljevu. Radila je u Mostarskom teatru mladih od januara 2010. godine. Studirala glumu na ADU Tuzla, u klasi vanr. prof. Vlade Keroševića, a diplomirala na FHN Mostar pod mentorstvom doc. Tanje Miletić Oručević, monodramom “Žena bomba” autorice Ivane Sajko.

Ostvarila je brojne zapažene uloge: – “…Medeja…” (Heiner Muller), u režiji Damira Altumbabića – “Malograđani” (Maksim Gorki) režija Vlado Kerošević – “George Dandin” (J.B. Molliere) , režija Vlado Kerošević – “Kad umrem da se smijem” (Fadila Nura Haver) radio drama reditelja Šemsudina Gegića, – “O ježevima i ljudima” – autorski projekat Branislava Đakovića. – “Nada iz ormara” diplomska predstava Branislava Đakovića na odsjeku za režiju Fakulteta dramskih umetnosti Beograd. – “Aurash” (Bahram Beyzai'e) reditelja Soheila Parse (Modern Times Stage Company – Toronto) – “Stanica Viktorija” (Harold Pinter), radio drama u režiji Huseina Oručevića – “Ćelava pjevačica” (Eugene Ionesco), u režiji Ferida Karajice – “Balada o lososu i zgaženoj travi” (Ljubinka Stojanovic), rezija Sead Đulić…

Martina je živjela dramsku umjetnost, odlična učiteljica glume i scenskog govora.

Ponosna mama Mile i Jan Đorđa, napisala je jednom prilikom u svojoj biografiji na linkedin.com „Neizliječena Travničanka“.

"Ponosni smo da je Martina radila i za Radio TNT, a nedavno smo objavili i serijal priča Seada Sarića „Travnička harmonika“ koje je upravo snimila Martina."- poručuju iz TNT radija.

Pokoj joj duši, zauvijek će živjeti u našim srcima.

/tnt.portal.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa