.

TRAVNIK: Na Gospinom vrilu svečano obilježen blagdan Male Gospe

08 Rujan 2018

Danas se u kršćanskom - katoličkom puku slavi blagdan Male Gospe. Travnik na poseban način uvijek dočeka ovaj blagdan, jer se upravo u travničkoj župi Ovčarevo nalazi jedno od najpoznatijih svetišta u BiH, a to je Gospino vrilo.

Današnja svečana sveta misa na Gospinom vrilu slavila se u 11.00 sati pred velikim brojem vjernika, dok su već tradicionalno ovoj svetoj misi prethodile misa u 9.00 sati, kao i trodnevnice.

Svečanu svetu misu u 11.00 sati predvodio je fra. Mirko Filipović uz koncelebraciju mnogobrojnih svećenika. Fra Mirko je u svojoj današnjoj propovijedi posebno želio istaknuti Gospu kao jednu „malu“ i sasvim običnu ženu, s kojom je Bog imao velike planove i od nje učinio Majku Božju. Također je naglasio da je problem današnjeg čovjeka taj što se boji biti „mali“ i obični čovjek, te samim time smatra da ako se njegovo dijete rodi u nekom velikom gradu, da će biti uspješniji i bolji čovjek, dok je realna slika i istina sasvim drugačija i većina „velikih“ i poznatih ljudi u svijetu je rođena upravo u malim i nepoznatim mjestima.

"Ne bojte se živjeti na svojoj rodnoj grudi, tu rađati djecu, jer današnjem čovjeku ništa ne fali, osim onoga o čemu mašta, a to mu nije potrebno“., rekao je u svojoj propovijedi fra. Mirko Filipović.


Travnicki vjesnik

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa