.

Akcije SIPA-e i u ŽSB: Pretresi i hapšenja na pet lokacija

03 Listopad 2018

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu u suradnji sa službenicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH i policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog i Srednjobosanskog kantona, postupajući po naredbi Suda BiH započeli su jučer vršenje pretresa na pet lokacija.

Kako je priopćeno iz SIPA-e, u toku pretresa pronađena je jedna mašina za razenje duhana, oko 70 kg rezanog duhana, oko 1.000 kg fabrički obrađenog duhana (stripsa), oko 2000 kutija cigareta bez akciznih markica, veća suma novca za koju postoje osnova sumnje da je pribavljena izvršenjem kaznenog djela, kao i dokumentacija koja može poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

”Također, u četri pravne osobe na području Orašja, Obudovca, Bijeljine i Gradačca, po naredbi Tužiteljstva BiH u tijeku je privremeno oduzimanje dokumentacije koja može poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Naredbama suda obuhvaćene su četri osobe s područja Tuzle, Lukavca i Viteza, i bit će uhapšena. Akcija se provodi u cilju dokazivanja postojanja elemenata kaznenog djela „Organiziorani kriminal“, iz člana 250. u vezi s kaznenim djelom „Nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda“, iz člana 210a. Kaznenog zakona BiH”, priopćeno je iz SIPA-e, prenosi N1.

vecernji.ba

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa