.

Napadnuta pravoslavna crkva u Turbetu, Međureligijsko vijeće BiH osudilo ovaj čin

04 Listopad 2018

Međureligijsko vijeće (MRV) u Bosni i Hercegovini dobilo je informaciju od Parohije travničke da je 3. listopada u redovnom obilasku crkve Svetog Jovana Krstitelja u Turbetu pravoslavni svećenik zatekao polupana stakla na prozorima tog vjerskog objekta, kao i objekta parohijskog doma.

Slučaj je prijavljen policiji nakon čega su policijski službenici obavili uviđaj, izuzeli dokazni materijal i pokrenuli postupak identifikacije osumnjičenih koja je rezultirala njihovim privođenjem na dalju obradu.

MRV u BiH je zabrinuto čestim napadima na vjerske objekte, posebno jer se u većini slučajeva radi o napadima na, uvjetno rečeno, manjinske povratničke zajednice, navodi se u priopćenju MRV-a u BiH.

Vijeće apelira na tužiteljstvo i sudske organe da što prije procesuiraju taj slučaj, a počinitelje najoštrije kazne. Također, ohrabruje organe vlasti i predstavnike civilnog društva da osude ovaj i ovakve napade te time izraze solidarnost sa napadnutom zajednicom i stanu u obranu slobode vjere i ravnopravnosti svih građana BiH, priopćeno je.

izvor

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa