Ispiši ovu stranicu

Općina Travnik: Nastavak aktivnosti na projektu “Dijalog za budućnost”

02 Studeni 2018

Općinski coordinator, u okviru zajedničkog Projekta koji provode agencije Ujedinjenih nacija UNDP,UNICEF i UNESCO s odabranim općinama u BiH, od kojih je jedna i Općina Travnik,i koji podržava Predsjedništvo BiH, Aida Daul prisustvovala je Drugom sastanku koordinatora na implementaciji projekta “Dijalog za budućnost:Promoviranje društvene kohezije i raznolikosti u BiH”

Na ovom sastanku ,između ostalog, predstavljeni su rezultati po općinama nakon održanih sastanaka predstavnika lokalnih zajednica iz različitih sfera života,prezentirane metodologije za treninge po ciljanim grupama te utvrđene dalje aktivnosti u okviru Projekta s nosiocima aktivnosti i rokovima uz obavezu izvještavanja javnosti o svim aktivnostima u okviru ovog Projekta.

Projekt ima za cilj da poveže građane u BiH kako bi identificirali zajedničke probleme i pronašli zajednička rješenja za te probleme. Učešće svake od 28 odabranih Općina u BiH, kao i učešće svakog od sudionika ovih dijaloških sastanaka će doprinijeti zbližavanju pogleda građana i pomoći većem broju građana (posebno mladih) da razbiju barijere i premaše predrasude te da zajedno rade na izgradnji bolje budućnosti za sve.

Na lokalnoj razini Projekt se fokusira na ključne problem u lokalnoj zajednici te će omogućavati dijaloge okupljanjem lokalnih lidera,civilnog društva,mladih,vjerskih lidera,udruženja žena itd. O nastavku aktivnosti i dalje ćemo informirati građane.

izvor