.

HDZ BiH i SDA imenovali kandidate za ministre u Vladi Županije Središnja Bosna

31 Siječanj 2019

Županijski odbor HDZ-a BiH ŽSB na sinoć održanoj sjednici u Vitezu imenovao je kandidate za ministre u Vladi Županije Središnja Bosna.

Zoran Marković iz Kiseljaka kandidiran je za ministra pravosuđa i uprave, Bojan Domić iz Travnika za ministra obrazovanja, znanosti, kulture i športa, Feliks Vidović iz Kreševa za ministra unutarnjih poslova, Anto Matić iz Viteza za ministra zdravstva i socijalne politike, te Mirjana Plavčić iz Busovače za ministricu financija ŽSB.

Također, ŽO HDZ BiH ŽSB je predložio kandidate za Dom naroda parlamenta Federacije BiH: Zdenka Džambas iz Novog Travnika, Ilija Nakić iz Travnika i Marko Saraf iz Jajca.

SDA imenovala kandidate za ministre u SBŽ

Isti dan je i Županijski odbor SDA imenovala kandidate za ministre i premijera u Vladi ŽSB, kao i kandidate za Dom naroda parlamenta Federacije BiH.

Ponovno je kandidiran dosadašnji premijer ŽSB Tahir Lendo za premijera, dosadašnji ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Salkan Merdžanić ponovno je kandidat za tu poziciju, dok je kandidat za ministra prostornog uređenja, građenja zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova Amir Šečibović, a Nisvet Hrnjić za ministra gospodarstva.

Na listopadskim izborima od ukupno 30 zastupničkih mjesta u Saboru ŽSB, SDA je osvojila deset mandata, a isti broj mandata ima i koalicija stranaka okupljenih oko HDZ-a BiH. SDP BiH osvojio je pet mandata, DF i SBB po dva, a jednog astupnika imat će Nezavisni blok.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa