Ispiši ovu stranicu

MUP SBK/KSB-Informacija za javnost 07.03.2017.godine

07 Ožujak 2017

KRIMINALITET

 

Tijekom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona nije bilo prijavljenih krivičnih djela.

 

NAKNADNO RASVJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Službenici policijske stanice Novi Travnik otkrili su izvršitelje dva krivična djela. Radi se o krivičnom djelu razbojništva i krivičnog djela teške krađe. Razbojništvo je izvršeno dana 25.02.2017. godine u 19,20 sati u  trgovini „Best“  u ulici Kralja Tvrtka u Novom Travniku. Tada je nepoznata muška osoba,  uz prijetnju nožem od radnica otela oko 1500 KM, nakon čega se udaljila u nepoznatom pravcu. Osumnjičeni za ovo krivično djelo je osoba inicijala H.G. rođen 1998.godine iz Novog Travnika, koji je lišen slobode i nad njim je provedena kriminalistička obrada i po okončanju svih istražnih radnji bit će podnesen izvještaj kantonalnom tužiteljstvu Travnik.

Rasvjetljeno krivično djelo teške krađe  izvršeno je dana 28.02.2017. godine. Naime, nepoznata osoba tada je izvršila provalu u obiteljsku kuću, koja se nalazi u mjestu Muholjići, općina Novi Travnik, te ukrala metalnu kasu u kojoj se nalazio novac u iznosu 1.600 KM. Osumnjičeni za ovo krivično djelo je S.H. rođen 1984.godine iz Novog Travnika.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentiran je 1 slučaj narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  PROMETA

Dogodilo se 6 prometnih nesreća, u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Iz prometa su isključena 4 vozača i 2  vozila. a zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 169 prekršajnih naloga, dok su mobilnim radarom evidentirana ukupno 7 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine.