Ispiši ovu stranicu

OPSEŽNA AKCIJA / Izvršeni pretresi na 15 lokacija u SBK

10 Ožujak 2020

U ranim jutarnjim satima policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Jedinice za specijalističku podršku MUP-a, kao i Odsjeka krimninalističke policije PU i PS uspješno su realizovali još jednu opsežnu akciju u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga.

U ovoj akciji izvršeni su pretresi u Kiseljaku, Busovači, Novom Travniku, Bugojnu i Jajcu, kojom prilikom je pronađeno više različitih materija za koje se sumnja da su opojne droge (canabis, speed, i dr.), kao i brojni predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz ove oblasti.

Nad više osoba je zavedena kriminalistička obrada, dok su dvije osobe lišene slobode, i to V.K. rođen 1968.godine iz Busovače i E.H. rođen 1978.godine iz Bugojna.


U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, radi se na dokumentovanju i dokazivanju navedenih krivičnih djela, kao i poduzimanju svih potrebnih zakonom propisanih mjera i radnji.

Navedena akcija je odraz planskog pristupa ovoj društveno opasnoj pojavi i predstavlja nastavak aktivnosti službenika policije iz 2019.godine, kada je podneseno preko 200 izvještaja protiv 221 osobe, što je za 60 izvještaja ili 40% više u odnosu na prethodnu godinu.


Rad po ovoj problematici se nastavlja i u narednom periodu.

 

izvor