Ispiši ovu stranicu

U Travniku se šiju čuvena "Pierre Cardin" odijela

01 Travanj 2017

U Poslovnoj zoni "Borac" u Travniku prije pet godina počela je s radom firma "Master Fashion". Novi početak jedne tekstilne firme za mnoge je značio egzistenciju, govori nam Sead Sulejmanović, vlasnik firme.

- Na početku smo preuzeli 340 radnika iz Konfekcije "Borac", koji su tada ostali bez posla, a nakon toga smo zaposlili još stotinjak radnika. Za neke je to bio novi početak, za neke egzistencija, a neki su ovdje stekli uvjete za mirovinu - kaže Sulejmanović.

Danas "Master Fasion" zapošljava 430 radnika, a strateški partner je njemačka grupacija "Ahlers" koja tijekom cijele godine popunjava proizvodne kapacitete.

Protekle godine proizvedeno je 264.000 odjevnih predmeta. Iz pogona "Master Fashion" dnevno izlazi oko tisuću odjevnih jedinica.

master-fashion

- "Master Fashion" je glavni partner u BiH i najveći na prostorima regiona za "Ahlers". U segmentu poslovnih odijela mi smo i najveći proizvođač za ovog partnera. Radimo klasični i sportski program. Želim naglastiti veliku podršku od "Ahlersa" i na tehničkom i na financijskom planu, bez čega ovog ne bi ni bilo - navodi Sulejmanović.

Riječ je o poznatim konfekcijskim brendovima "Pierre Cardin", "Baldessarini" i "Otto Kern" koji su pod okriljem grupacije "Ahlers".

- "Master Fashion" je firma koja zapošljava najviše radnika koji su iz Travnika. Pet godina posluje uspješno i financijski stabilno. Nema više prijelaza sezone, tako da su kapaciteti stalno popunjeni. Tijekom pet godina poslovanja platć nije kasnila ni dana, a svi radnici su osigurani - kaže nam Šerif Elmazovski, tehnički direktor u "Master Fashionu".

Ova firma dokaz je da se i u oblasti tekstilne proizvodnje može uspješno poslovati.

pierre-cardin

Investirano dva milijuna maraka

U proizvodnju u tvornici "Master Fashion" do sada je investirano oko dva milijuna maraka. Postoje projekti i za novo proširenje. Politička situacija u zemlji ne ide na ruke investitorima.

- Projekti postoje, ali u odnosu na stanje na tržištu proširenje je još na "stand by". Politička situacija i neka vrsta nesigurnosti ne idu na ruku tekstilnoj industriji - kažu u tvornici "Master Fashion" u Travniku.

/Avaz.ba/