Ispiši ovu stranicu

TRAVNIK: Prezentiran projekt aerodroma na Putićevu

02 Srpanj 2020

Jučer je u Travniku održana prezentacija jednog nesvakidašnjeg projekta – izgradnje sportskog aerodroma u travničkom mjestu Putićevo.

Investitor je Bernard Matošević, biznismen iz Švicarske porijeklom iz Središnje Bosne, kazala je Anela Križanac, glasnogovornica projekta.

“U ovom trenutku je sve još na idejnom rješenju, ali moram reći kako je ta ideja odlično prihvaćena od strane općine i kantona. Lokacija bi bila negdje između Doca na Lašvi i Nove Bile, još uvijek tražimo pravu parcelu. Aerodrom bi donio mogućnost spuštanja domaćih i stranih pilota isključivo sportskih, malih VIP aviona. Služio bi brzoj komunikaciji, a stajao bi na usluzi zdravstvenom sustavu, policiji, vatrogascima, a nudio bi i taxi letove. Uz pistu bi bilo i dodatnih sadržaja kao što su teren za mini golf, umjetna stijena za penjanje, najveća igraonica za djecu na otvorenom…”, kazala je Križanac.

Podrška općine i kantona, kaže travnički načelnik Admir Hadžiemrić, neće biti sporna.

“To je jedna jako dobra investicija i prilika za daljnji razvoj općine, kantona i čitave Središnje Bosne. Aerodrom bi bio investicija našeg domaćeg čovjeka, biznismena koji je pilot i koji je član klubova u Švicarskoj. Svoja iskustva i nove mogućnosti želi prenijeti u svoj rodni kraj, a podrška općine i kantona neće biti sporna”, rekao je Hadžiemrić.