Ispiši ovu stranicu

Novobiljani spremaju veliki događaj u njihovoj maloj župi

12 Svibanj 2017

Tradicionalno 50 dana nakon Uskrsa, Novobiljani obilježavaju patron svoje župe. Župe Duha svetoga, pod čijim se okriljem održava zabavno-kulturna manifestacija “Dani Nove Bile”.

Kako nam je poznato organizatori i ove godine svojim sugrađanima i gostima pripremaju bogat kako kulturni, tako i zabavni sadržaj, pregršt iznenađenja i sportskih aktivnosti.

“Manifestacija i ove godine ima za cilj okupiti svoje sugrađane i goste. Već nekoliko tjedana radi se na osmišljavanju programa, koji će u cijelosti zadovoljiti potrebe kako mlađe, tako i starije populacije Novobiljana.”, poručuju iz Organizacijskog odbora.

Ono što je poznato jest da na sam patron župe 4. lipnja, osim svećanog misnog slavlja, održat će se velika Hrvatska pučka fešta. Goste će zabavljati mladi i popularni band “Triumph”, dok će i gastronomska ponuda biti bogata.

“Želimo da taj dan bude nešto posebno u životima naših ljudi, želimo vratiti stari sjaj Duhovima. Lovačko društvo iz Nove Bile, spremat će za sve nas gulaš, potpalit će se roštilj i dijeliti piva. Pozivamo sve ljude dobre volje da se počnu pripremati za ovaj veliki događaj u našoj maloj župi.”, kazali su organizatori.

NovaBila.info | Tanja Meljančić