Ispiši ovu stranicu

LIJEPA PRIČA IZ TRAVNIKA: Zajedno nakon 25 godina

04 Rujan 2017

Nakon više od dvadeset pet godina kolege iz školskih klupa nekadašnje OŠ "Petar Božić" iz Doca na Lašvi ponovno su zajedno.

Naime, zahvaljujući društvenim mrežama došlo je do povezivanja učenika nekadašnje OŠ „Petar Božić“ Dolac na Lašvi s učiteljem Anđelkom Račićem (razred III.-c iz školske 1991.-1992. godine). Nakon dugotrajnih usklađivanja pogodnih datuma susret je organiziran 2. rujna 2017. godine u Travniku. Na susretu se skupilo devet učenika koji su se zajedno s učiteljem prisjetili lijepih trenutaka iz školskih klupa. Učenici su iskoristili priliku da učitelju čestitaju 71. rođendan i poželjeli mu da provede još dosta godina u zdravlju i veselju.

Uslijed nemilih ratnih događanja 1992. godine dolazi do prekida nastave u mnogim školama pa tako i u OŠ „Petar Božić“ u Docu na Lašvi, mnogi učenici odlaze u izbjeglištvo. Učitelj Anđelko Račić u studenom 1993. godine odlazi u Smederevo gdje je nastavio da radi kao učitelj i nastavnik. Važno je napomenuti da je učitelj Anđelko proveo radni vijek na području Travnika od 1966.-1993. godine, također se bavio glumom, bio je zapaženi član Amaterskog pozorišta Travnik.

Nakon mnogo godina, umjesto igre na dolačkom igralištu na susretu ugodnog razgovora i prisjećanja đačkog doba kavu su popili bivši učenici Ivan Grganović, Igor Sureta, Mirnes Saldumović, Tomislav Zlatunić, Darko Jureta, Selma Maglić, Elmina Saldumović, Josip Ledić te učitelj Anđelko Račić.

Travnički vjesnik

Galerija slika