Ispiši ovu stranicu

Božena Volić dobitnica književne nagrade "Krešimir Šego"

13 Prosinac 2020

Božena Volić, sa sigurnošću možemo reći, jedna je od najpoznatijih travničkih učiteljica koja se osim po svom dugogdišnjem učiteljskom iskustvu istaknula i kao uspješna književnica.

Brojnim nagradama od danas može dodati i književnu nagradu „Krešimir Šego“, koja se dodjeljuje najuspješnijem autoru – piscu za mlade. Članovi stručnog povjerenstva u sastavu: Miro Petrović, predsjednik, Miroslav Šego i Željko Vasilj, članovi Povjerenstva, donijeli su jednoglasnu odluku da je književnica Božena Volić dobitnica nagrade “Krešimir Šego” za 2020. godinu.

Božena Volić rođena je 27. svibnja 1949. god u Zagrebu. Kao dijete, s obitelji doseljava u Travnik. Osnovnu i srednju školu završila je u Travniku, a Pedagošku akademiju u Sarajevu.

Cijeli svoj radni vijek je radila kao učiteljica razredne nastave. Nakon završetka obrazovanja radila je u brojnim travničkim selima: Maljine, Bandol, Guča Gora, ali i u Travniku, Kalibunaru te u Katoličkom školskom centru „Petar Barbarić“ od samog osnutka ove Ustanove. Objavila je 12 knjiga različitih žanrova, a trenutno kao umirovljenica živi u Travniku te aktivno sudjeluje u različitim kulturnim aktivnostima.