Ispiši ovu stranicu

U Tuzli prikazana predstava "Skrivene sjene" u produkciji CEM Travnik

13 Siječanj 2016

Prema informacijama iz Centra za edukaciju mladih (CEM) iz Travnika, u prostorijama Teatra „Kabare“ u Tuzli, 12. siječnja 2016. godine, odigrana je predstava „Skrivene sjene“ u produkciji navedenog centra.



Tekst za ovu predstavu kreiran je na osnovu petomjesečnog istraživanja u vidu intervjua sa socijalnim radnicima, žrtvama nasilja i predstavnicima različitih institucija u BiH. Predstava se bavi uzrocima i posljedicama direktnog nasilja, koje je godinama prisutno u našem društvu, te se, nažalost, još uvijek se smatra tabu temom.

Tuzlanska publika je pokazala veliki interes za ovu predstavu, a da zanimanje za djelo Maje Pelević iz Beograda i Olivera Jovića iz Travnika, koji je i redatelj predstave, nije bio slučajno, svjedoči i aplauz kojim su po završetku pozdravljeni akteri ove teške drame iz svakodnevnog života.

Predstavu "Skrivene sjene“ imala je do sada priliku vidjeti publika u Travniku, Pančevu, Zenici, Mostaru, Vitezu i Bugojnu, dok će ovog mjeseca biti izvedena i u Novom Sadu, Srbija. /o.t./