Ispiši ovu stranicu

Sastanak ministra Domića i predstavnika Sveučilišta "Vitez", ponuđena pomoć za on-line nastavu

20 Ožujak 2020

S ciljem pružanja podrške u organizaciji online nastave za osnovce i srednjoškolce predstavnici Fakulteta Informacionih tehnologija Sveučilišta/Univerziteta "Vitez" iz Travnika održali su radni sastanak s ministrom obrazovanja, znanosti, kulture, mladih i sporta u SBK/KSB Bojanom Domićem.

Naime, kako bi se što lakše prevazišao i ovaj period, u kojem su poduzete posebne mjere u prevenciji od širenja Coronavirusa, između ostalog, održavanje nastave za osnovce i srednjoškolce sada zahtijeva drugačiji pristup, poput već organizirane nastave putem online platforme za naše studente.

Prilikom posjete ministru Domiću, dekan FIT-a S/U „Vitez“ prof. dr. Hadžib Salkić sa suradnicima ponudio je pomoć i podršku u radu, kao i alternativna rješenja za organizaciju online nastave.

„Ponudili smo našu pomoć u odabiru besplatnih platformi za online nastavu, te izradu nekoliko tutorijala o načinu rada na istim. Naravno, tu su i druge alternative: izrada razrednih soba za učenike putem Facebooka,Vibera, WhatsApp-a koji su interaktivnog karaktera“- ističe dekan FIT-a, prof. Salkić.

"Samo zajedno i odgovorno. Najbolji od nas su i društveno odgovorni. Hvala svima koji su takvi u ovim trenutcima. Takvi trebamo biti i ostati te svoje resurse staviti na raspolaganje zajednici."- izjavio je ministar Domić.

Također se i Sveučilište u Mostaru stavilo na raspolaganje Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽSB za pomoć pri organizaciji online nastave, odnosno postignuta je suradnja, navode iz Ministarstva.