Ispiši ovu stranicu

Dvojica Travničana uputili snažnu poruku svijetu

20 Siječanj 2017
Travničani Anes Tabaković i Jakov Sušac su ovih dana završili snimanje video spota za pjesmu pod imenom "R.I.P. World".

Radi se o pjesmi koja kritički govori o besmislenosti današnje situacije u svijetu. O nastanku pjesme razgovarali smo s autorom Anesom Tabakovićem, Travničaninom koji trenutno živi i radi u Njemačkoj.

Jedne noći sam sjeo nešto da pravim, a sasvim nešto deseto mi je odzvanjalo u glavi, sjetio sam se jedne melodije koju sam nekada izmislio pa sam to iskoristio i napravio matricu. Kada sam čuo što sam napravio, počeo sam jednostavno kucati tekst da opišem današnju situaciju u svijetu. Riječi su same izlazile jer sam bio bijesan i iskren, počeo sam da repam i smislio sam refren koji bih mogao pjevati i to se sve savršeno uklopilo, priča nam Anes.

Snimanje video spota povjerio je poznatom travničkom snimatelju i fotografu Jakovu Sušcu.

Drago mi je što se odlučio da spot radi baš za ovu pjesmu jer smatram da ima jaku poruku. Htio je da spot također bude snažan u čemu mislim da sam uspio iako mi je bilo jako teško. Prilikom pretraživanja interneta za potragom dokumentarnih kadrova nailazio sam na grozote koje se dešavaju u svijetu i morao sam odabrati one koje vam neće uništiti dan kada ih pogledate nego samo one koje će nas potaknuti da se bar malo zamislimo, kazao nam je Jakov.

Najdraži trenutak mi je bio kad su Jakovova i moja mama zaplakale gledajući spot. Ništa mi više nije bilo važno. Znao sam da smo napravili dobru stvar, zaključuje Anes.

Spot za pjesmu je sniman u prostoru novotravničkog "Bratstva". Pogledajte!