Ispiši ovu stranicu

Najbolji hrvatski tamburaši u Novom Travniku nakon 20 godina

23 Srpanj 2018

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragana Čovića, u srijedu, 25. srpnja, u Novom Travniku održava se manifestacija “II. Noć Hrvata Središnje Bosne”.

Manifestacija se održava u organizaciji Udruge PRONT. Kao centralni događaj najavljen je koncert Najboljih hrvatskih tamburaša ex grupa Zlatnih dukata, koji nakon više od 20 godina dolaze u Novi Travnik. Također, dodijelit će se posebna priznanja i plakete “fra Marijan Šunjić”, ljudima koji doprinose razvoju Središnje Bosne i opstanku Hrvata na ovim prostorima.

Koncert kao i cijela manifestacija održat će se u novotravničkom Domu kulture.

Radujemo se dolasku u Novi Travnik, jer nas vežu lijepa sjećanja za vaš grad, kazao je Stanko Šarić, jedan od najboljih hrvatskih tamburaša.

Organizator i predsjednik Udruge PRONT Ivica Džambas kazao je kako ova manifestacija sve više dobiva na značaju te se iskreno nada kako će postati zaštitni znak Novog Travnika.

Prošle godine imali smo nastup Miroslava Škore, a ove godine dolaze nam Najbolji tamburaši Hrvatske, što je još jedan od pokazatelja da radimo kvalitetno. Nadam se da će ljudi prepoznati važnost manifestacije kojom želimo doprinijeti povezanosti Hrvata u Središnjoj Bosni, zaključio je.

/drukciji.ba/