Ispiši ovu stranicu

Poslušajte online verziju pjesme "Travnik moj grad" u projektu Centra za kulturu Općine Travnik

21 Travanj 2020

JU Centar za kulturu Općine Travnik u ovom neobičnom vremenu kojeg je uzrokovala pandemija koronavirusa snimila je online verziju pjesme "Travnik moj grad" u kojem su sudjelovali brojne Travničanke i Travničani od Londona, Ulma, Cannesa, Zagreba, Zenice, Sarajeva do Travnika.

Centar za kulturu općine Travnik, ustanova sa izraženim kulturnim identitetom, ugledom, prepoznatljivošću, od početka proglašenja pandemije, prilagodila je svoje poslovanje novonastaloj situaciji. Svakodnevno, putem društvenih mreža komuniciramo sa svojim poslovnim partnerima, voditeljima sekcija i publikom. Osim rekonstrukcije prostora, pregleda i popravke tehničke opreme, pokrenuli smo i nekoliko online projekata u koje smo uključili polaznike naših sekcija. Čestim objavama na FB i Instagram profilima, nastojimo biti dio svakodnevnice svakog našeg sugrađanina i prirediti kreativne, edukativne i zanimljive online programe.

Projekat na koji smo izuzetno ponosni je i nova verzija pjesme „Travnik, to je moj grad“. Prva verzija ove pjesme, snimljena je prije 15-ak godina, i već neko vrijeme razmišljamo o ideji da snimimo novu verziju. Čini nam se da je ovo najbolji trenutak za takvo nešto. Shodno uslovima, nova verzija snimljena je online, a osim umjetnika iz Travnika, u snimanju su učestvovali i naši sugrađani, prijatelji, poslavši svoje snimke iz gradova London – Velika Britanija, Ulm - Njemačka, Cannes - Francuska, Zagreb - Hrvatska, Zenica i Sarajevo - BiH.

U danima kada svi osjećamo koliko nam nedostaju svakodnevni rituali, večernja šetnja gradom, odlazak kod prijatelja, odlazak u pozorište, koncerti i slično, ovom pjesmom, želimo da unesemo vedrinu u svakodnevni život i obradujemo naše sugrađane.

Zahvaljujemo se svima koji su dali doprinos u realizaciji pjesme- navode iz Centra za kulturu Općine Travnik u opisu pjesme.