Ispiši ovu stranicu

Vatreni u rekordnom roku prikupili čak 4,2 milijuna kuna

25 Ožujak 2020

Igrači i stručni stožer hrvatske nogometne reprezentacije prikupili su 4,2 milijuna kuna koje će uplatiti na račune koje je Vlada Republike Hrvatske danas odlučila otvoriti za dvije svrhe - zajedničku borbu protiv koronavirusa te za sanaciju posljedica potresa u Gradu Zagrebu, stoji na službenoj stranici HNS-a.

Izvanredna situacija u zemlji, uzrokovana epidemijom koronavirusa i razornim potresom u Zagrebu, iznjedrila je puno znanih i neznanih junaka diljem zemlje, koji svakodnevno pokazuju izuzetan trud, hrabrost i organizaciju kako bi se Hrvatska uspješno nosila s ovom krizom.

Stoga su igrači i stožer hrvatske nogometne reprezentacije, pored niza osobnih inicijativa i donacija, odlučili zajednički prikupiti sredstva za borbu protiv koronavirusa i za podršku Gradu Zagrebu te su u kratkom roku prikupili iznos od 4,2 milijuna kuna!

Sredstva će biti uplaćena na dva posebna računa koje je danas otvorila Vlada RH: "Hrvatska protiv koronavirusa" te "Zajedno za Zagreb". Sredstva će biti iskorištena za sanaciju bolnica te kupnju potrebnih aparata, lijekova i drugih medicinskih potrepština za borbu protiv epidemije.

- Ovom akcijom želimo pokazati da djelima podržavamo naš narod i naš glavni grad te da ćemo zajedno, kao i uvijek, prebroditi ove velike izazove. Stojimo svim srcem uz ljude koji su u ovoj krizi pokazali veliku hrabrost, sposobnost i snagu, od liječnika i sestara preko vatrogasaca, policajaca, vojnika i članova Stožera za civilnu zaštitu do ljudi koji svakodnevno rade da bismo relativno normalno živjeli, poput trgovaca, dostavljača i brojnih drugih. Zajedništvom ćemo opet pobijediti - poručili su zajedničkom izjavom hrvatski reprezentativci i stručni stožer.

Hvalevrijedna je to gesta u vremenu u kojem je svaka pomoć i više no dobrodošla. Koronavirusom je trenutno zaraženo nešto manje od 400 hrvatskih građana, a u nedjeljnom zagrebačkom potresu ozlijeđeno je dvadesetak žitelja metropole, uz jedan smrtni slučaj mlade djevojke.

Nogometaši su pomogli združeno, neki od njih pomažu i na osnovu svoje privatne inicijative. Zlatko Dalić je poslao 40 tisuća kuna za bolnicu u svom rodnom Livnu, dok je Šime Vrsaljko uplatio zadarskoj bolnici iznos od 62.500 eura, također za kupnju potrebne opreme u svrhu liječenja od koronavirusa.

/sportske.jutatnji.hr/