Ispiši ovu stranicu

Film Anele Križanac biti će prikazan na Sarajevo film Festivalu

30 Srpanj 2019

Sarajevo film festival, jedan od istaknutijih i većih filmskih festivala u jugoistočnoj Europi ove godine će trajati u razdoblju od 16. do 23. kolovoza a svog predstavnika na ovom prestižnom kulturnom događaju konačno će imati i Središnja Bosna.
Riječ je o filmu “Bit ćete mi svjedoci”, Anele Križanac.

Dokumentarni film “Bit ćete mi svjedoci” započeo je s predprodukcijom u proljeće 2018. Snimao se na više od 20 lokacija – od Kiseljaka, preko Tuzle sve do Rame. Premijeru je doživio sredinom lipnja u Sarajevu. Scenarij i režiju filma potpisuje Anela Križanac kojoj je ovo prvi film. Snimatelj je Igor Lovrinović, a producent Domagoj Šimić. Ekipa filma je posebno sretna i ponosno što će se film svjetsku premijeru doživjeti na ovogodišnjem Sarajevo film festivalu u Programu BiH filma.

Ovim povodom, Križanac je za Artinfo kazala kako joj nastup na SFF-u jako inponira. “Čast mi je nastupiti sa svojim filmom na Festivalu na kojemu sam kao studentica učila o filmu i sanjarila o nastupu na istom” te glede daljnjih planova i nastavka karijere dodala: “Film je čaroban svijet koji te brzo obuzme i o kome postaneš brzo ovisan. Bila bih najsretnija kada bih mogla raditi i na filmu i u teatru”.

Podsjećamo, Anela Križanac diplomirana dramaturginja i dramska pedagoginja iz Travnika (Nove Bile) uposlenica je HKC-a “Nova Bila” u kojem je 2006. godine osnovala kazalište mladih “Korifej” koje se okrunilo sa skoro 20 značajnih premijera Od 2012. godine radi u studentskom teatru Franjevačke teologije u Sarajevu gdje je realizirala desetak predstava od kojih je među uspješnijima predstava “Kraljica Bosne”. Križanac je nedavno dobila i međunarodnu nagradu za razvoj dramskog odgoja, “Grozdanin kikot”.