Ispiši ovu stranicu

Sve mise na Uskrs i obredi Velikoga tjedna bit će održani bez vjernika

03 Travanj 2020

Sve mise na Uskrs i obredi Velikoga tjedna bit će održani bez vjernika u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, uz prijenos na BHRT-u, odlučili su vrhbosanski nadbiskup Vinko Puljić i koadjutor Tomo Vukšić. Pozvali su vjernike da ove svetkovine proslave u obitelji.

- U ovim teškim danima u kojima živimo, radi opasnosti prenošenja koronavirusa nije moguće da se kao Crkva i zajednica okupljamo i slavimo obrede Velikoga tjedna i svetkovinu Uskrsa. Zato ćemo ono što se slavi u crkvi, sada slaviti u obitelji. Obitelj je "kućna Crkva" ili Crkva u malom, i sada postaje, na neki način, nositelj crkvenog zajedništva i duha - naveli su vrhbosanski nadbiskup i koadjutor u smjernicama vjernicima, prenosi Dnevni avaz.

Pozvali su sve obitelji da u "blagdanskim danima u svojim domovima njeguju duh molitve, duh sabranosti, duh pučke pobožnosti, duh čitanja Svetog pisma".

Uz pridržavanje mjera za vrijeme Uskrsa i Velikog tjedna, nadbiskup Puljić i koadjutor Vukšić donijeli su odluku i o otkazivanju tradicionalnog prijema povodom Uskrsa, ali i održavanje krizmi.

Dnevnik.ba