Ispiši ovu stranicu

Donesena konačna odluka: Nastava u Federaciji se ne odgađa!

21 Kolovoz 2020

Nastava u novoj školskoj godini počet će u skladu sa školskim kalendarom uz mogućnost da se revidira u ovisnosti od epidemiološke situacije, potvrdila je Nadija Bandić, pomoćnica ministra za obrazovanje FBiH nakon današnjeg sastanka u Konjicu.

Dakle, školska godina počinje 1. odnosno 7. rujna, a u ovisnosti od županija.

U Tuzlanskoj, Zeničko-dobojskoj i Županiji Sarajevu nastava će početi 1. rujna, a u ostalim 7. rujna.

- Jako je važno da svi učenici koji imaju neko kronično oboljenje ili žive s osobama koje imaju kronično oboljenje nisu u potrebi da pohađaju školu, ali im odgojno-obrazovne ustanove moraju osigurati alternativne vidove obrazovanja - rekla je Bandić.

Član Kriznog stožera FBiH Goran Čerkez rekao je da su pripremili epidemiloške kriterije koji će biti upotrebljeni u školama.

- Imamo punu suglasnost svih županijskih ministarstava. Trudimo se da nađemo najbolji model. Mislim da smo dobre odluke donijeli. Bit će iste mjere za sve - rekao je Čerkez.

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS Anis Krivić kazao je da je sastanak bio uspješan.

- Mislim da će mjere na Federalnoj razini biti kao i one koje smo donijeli i mi u SŽ. Ostajemo pri kombiniranom modelu rada jer mislimo da je najsigurniji po zdravlje djece - rekao je Krivić.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Kriznog stožera FBiH, Ministarstva zdravstva FBiH, Zavoda za javno zdravstvo FBiH, Federalnog ministarstva obrazovanja i predstavnika županijskih ministarstava obrazovanja, a odluka je donesena jednoglasno.

 

 

Dnevnik.ba