Ispiši ovu stranicu

Općina Kreševo sudjeluje u projektu Federalne geodetske uprave

24 Veljača 2016

Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove je u okviru realizacije Projekta registracije nekretnina, koji se provodi putem kreditnih sredstava Svjetske banke, te putem sufinanciranja u suradnji s lokalnim jedinicama samouprave i tijelima uprave drugih razina, izvršila nabavu geodetske opreme (GNSS prijemnici) namijenjene unaprjeđenju rada službi nadležnih za poslove održavanja premjera i katastra nekretnina.

 

U prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne jučer je organizirana i primopredaja opreme nabavljene putem spomenutih aktivnosti. Ravnatelj Uprave Željko Obradović je prisutne predstavnike općinskih službi upoznao s trenutačnim aktivnostima i projektima koje Uprava realizira, a najviše zanimanja prisutni su pokazali za projekt Svjetske banke koji provodi Uprava (Projekt registracije nekretnina).

Satelitski prijemnici su namijenjeni za rad u mreži permanentnih stanica te predstavljaju najmodernije dostignuće tehnologije u ovoj oblasti. Točnost koju instrumenti uz pomoć mrežnih korekcija dostižu je ispod 2 cm. Također, osigurana je i tehnička potpora u razdoblju od jedne godine. Dobavljač opreme, „Geokom“ d.o.o. Sarajevo, prema potpisanom ugovoru bit će dostupan za pružanje dodatne pomoći i održavanje obuka za rad na spomenutom instrumentariju.

Jedna od općina koja sudjeluje u projektu je i Općina Kreševo. Vrijednost opreme koju je općina Kreševo dobila iznosi 21.645 KM sa PDV-om, a općina je vlastitim sredstvima sudjelovala u iznosu od 5.200 KM. /o.t./