Ispiši ovu stranicu

Niz događaja za Dan općine Bugojno

08 Svibanj 2016

U zgradi Općine Bugojno održan je sastanak članova Organizacijskog odbora i nositelja aktivnosti, koje su planirane Programom obilježavanja 20. svibnja, Dana općine Bugojno.

 

Utvrđeni su termini održavanja svih manifestacija i sadržaja, kojima će biti obilježen jedan od najvažnijih datuma u povijesti toga grada.

Istaknuto je da su određene aktivnosti povodom Dana općine Bugojno već realizirane, ili trenutno traju, te da u narednim danima građane očekuje veliki broj različitih kulturnih i sportskih sadržaja.

Male olimpijske igre, Akcija Sekcije za sportsko penjanje PD „Koprivnica“, Karate kup "Futura 2016", Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci, Međunarodni turnir u šahu, Taekwondo turnir, te kulturne manifestacije Bugojansko proljeće, Internacionalni festival folklora i Večer šansona, samo su neki od planiranih događaja za Dan općine Bugojno.

Istim povodom, bit će održane promocije monografija, knjiga i zbirke učenika gimnazije, Izložba članova ULUSD-a i Izložba novinskih tekstova o Bugojnu, te Akcija darivanja krvi i Igre bez granica za najmlađe stanovnike bugojanske općine.

Obilježavanje 20. svibnja ima veliki značaj za Bugojno. Sigurna sam da ćemo u narednih 15-ak dana naš grad prezentirati na najbolji način, kazala je predsjedavajuća Općinskog vijeća Bugojno Greta Kuna.

Zadovoljstvo Programom obilježavanja jednog od najvažnijih datuma za Bugojno izrazio je i gradonačelnik toga grada Hasan Ajkunić.

Želim da zahvalim svim sudionicima manifestacija koje će biti upriličene u povodu Dana općine, kao i građanima koje, ovom prilikom, pozivam da zajedno obilježimo rođendan našeg grada. Središnji događaj bit će 20. svibanj, kada će biti održana svečanost i realizirani još neki važni sadržaji, naglasio je.

Na sastanku je istaknuto da je Dan općine Bugojno dan svih njegovih stanovnika, te da je za realizaciju svih predviđenih aktivnosti potrebno oko 44.000 KM. /FENA/