Ispiši ovu stranicu

Božićni sajam u Bosovači

13 Prosinac 2015

U Busovači je  13. prosinac 2015. Zajednica žena HDZ BiH Kraljica Katarina Kosača u suradnji s HKD-om Napredak Busovača, Osnovnom školom “Kaonik”, Osnovnom školom “Busovača”, Srednjom školom “Busovača”, Framom Busovača i drugim izlagačima, i ove godine organizirala je Božićni sajam na lokaciji ispred crkve sv. Ante Padovanskog u Busovači.

 


“Ovo je druga godina kako organiziramo Božićni sajam u Busovači, a budući da je dobro prihvaćen od naših sugrađana vjerujem da će postati dio božićne tradicije u Busovači. Božić je vrijeme ljubavi i darivanja. Stoga, pozivam sve Busovljake na druženje i zbližavanje u blagdanskom ozračju, da isprobaju naše domaće specijalitete, te da pronađu prigodan dar kojim će obradovati najbliže, a izlagači od prikupljenih sredstava onima kojima je najpotrebnije” kazala je na svečanosti otvorenja sajma dopredsjednica OO ZŽ HDZ BIH KKK Busovača i zastupnica u Saboru ŽSB Suzana Krišto.


Svečanost otvaranja Božićnog sajma ukrasile su rasplesane Busovačke mažoretkinje koje su, svojom koreografijom, svima zaželjele sretan Božić. Pod blagdanskim šatorom ove godine okupio se 21 izlagač iz Busovače, koji su prezentirali i prodavali svoje rukotvorine, umjetnine, domaću tradicionalnu hranu, kuhano vino, rakiju, čaj, te božićni nakit. Božićni sajam bio je prodajnog karaktera, a sva prikupljena sredstva namijenjena su u humanitarne svrhe.


Sajam su posjetili, između ostalih i visoki dužnosnici općinske, županijske i federalne razine vlasti: dopredsjednik HDZ BIH i predsjednik Federacije BIH Marinko Čavara, predsjednik ŽO HDZ BIH ŽSB i ministar zdravstva i socijalne politike ŽSB Nikola Grubešić i predsjednica OO HDZ BiH Busovača i predsjedateljica OV Busovača Mirjana Plavčić.

Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način pomogli održavanje ovogodišnjeg božićnog sajma, i ovu hvale vrijednu ideju trebamo svi podržati,priopćeno je iz HDZ BiH KKK Busovača.