Ispiši ovu stranicu

U Novom Travniku oživjela pub kviz scena

31 Listopad 2020

U caffe-pizzeriji Milano u Novom Travniku svaki tjedan okupi se veliki broj zaljubljenika u kvizaška pitanja. Pored toga što možete testirati svoje znanje, svi posjetitelji mogu uživati u glazbi, druženju, ali i osvojiti vrijedne nagrade. Organizatori kažu da su u početku imali strah jer je ovo prvi put da se u Novom Travniku održava ovakav oblik zabave, ali svaki susret dokazuje da zainteresiranosti ne manjka.

"Cilj kviza je prije svega druženje i zabava jer pub kvizovi su odličan način za zabavit se npr. ponedjeljkom kada je početak radnog tjedna i svi smo nekako neraspoloženi. Nadam se kako će ovaj kviz pokrenuti malo našu kvizašku scenu koja mnogo zaostaje za Hrvatskom. U SBŽ koliko znam postoji još nogometni kviz Treće poluvrijeme koji je također vrlo uspješan. Ipak, u Hrvatskoj gotovo u svakome gradu ima nekoliko kvizova, a u većim gradovima na tjednoj bazi se organizira čak i nekoliko desetaka pub kvizova", kaže Arijan Volić, voditelj kviza.

Kviz je vrsta društvene igre zasnovana na ispitivanju znanja i vještina iz različitih područja, najčešće natjecateljskog karaktera. Pub kviz je forma kviza razvijena i danas izrazito popularna u Velikoj Britaniji (Pub Quiz, Quiz Night, Trivia Night). Prema anketi jednih britanskih novina iz 2008. godine, 42 % pubova organizira kvizove na tjednoj bazi, čime se dolazi do brojke od nevjerojatnih 22 445 kvizova koje u toj državi možete igrati svaki tjedan.

Pub kviz u Hrvatskoj oživio je 2005. godine u zagrebačkom klubu Booksa. Nakon Bookse na raznim su se zagrebačkim lokacijama počeli održavati kvizovi. Izvan Zagreba pub kvizovi u početku nisu toliko intenzivno praćeni, ali se svakako mora izdvojiti riječki kviz koji postoji od 2012. Trend širenja danas obuhvaća sve više gradova.

Sve informacije o održavanju kviza u Milanu možete pronaći na Facebook stranici: Pub kviz Milano.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ivan Volić