Ispiši ovu stranicu

Plavčić: Manjak javnih prihoda u proračunu SBŽ-a

13 Veljača 2021

Zbog nedostatnog punjenja proračuna, Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) bit će primorana ograničiti određene izdatke kako bi bila sačuvana likvidnost, izjavila je u Travniku ministrica financija SBŽ-a Mirjana Plavčić, pojašnjavajući da se u prvom redu radi o transferima i kapitalnim ulaganjima.

Plavčić je novinarima kazala da su ukupni javni prihodi u siječnju bili manji za 25 posto, u odnosu na planirane, a ovaj trend je nastavljen i u veljači, prenosi Fena.

– Nažalost i veljača je zadržala taj trend i ne očekujemo neku drastičnu promjenu nabolje. To Vladu obvezuje na svakodnevno praćenje, u cilju zadržavanja likvidnosti i osnovnih prioritetnih potreba – naglasila je.

Najavila je da će Ministarstvo financija predložiti isključivo stvaranje obveza u visini raspoloživih sredstava, po cijenu rezanja troškova na određenim stavkama.

– Zakonima je određeno da postoje prioriteti i osnovne funkcije koje se moraju financirati, a na Vladi je da pronađe balans između potreba i mogućnosti – istaknula je.

Na pitanje hoće li biti transfera s viših razina vlasti, Plavčić je kazala da se informacije o tome tek povremeno pojave u medijima, te da se sve razine vlasti suočavaju sa istim problemima.