×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/fotogalerije/2016/Brajkovići
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/fotogalerije/2016/Brajkovići

.

FOTO: U Brajkovićima proslavljen patron župe sveti Petar i Pavao

30 Lipanj 2016

Jučer, 29. lipnja 2016. godine u travničkoj župi Brajkovići proslavljen je patron župe sveti Petar i Pavao. Sveto misno slavlje služio je fra Mirko Filipović.

Nakon Isusa, sv. Petar je najpoznatiji i najčešće spominjani lik u novozavjetnim spisima.Rođen je u židovskoj obitelji Jone (Ivana) u Betsaidi, gradiću sjeverno od Galilejskog jezera, a živio je u kući u blizini jezera u Kafarnaumu. Bavio se ribarenjem, zajedno sa bratom Andrijom, te Ivanom i Jakovom, Zebedejevim sinovima. Prema evanđeljima, Petra je Isus zapazio dok je lovio ribu i rekao mu: »Pođi za mnom…učinit ću te ribarom ljudi.«  Petar je ipak ostao nagle naravi te se znao i suprotstaviti Isusu, osobito kada nije bio spreman prihvatiti Isusov kraj na križu. Zvao se Šimun, dok ga Isus nije prozvao Petar, što na grčkom znači Stijena, kako bi označio njegovu vodeću ulogu u Crkvi.

Travnički vjesnik

{gallery}fotogalerije/2016/Brajkovići{/gallery}

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa