Ispiši ovu stranicu

TRAVNIK: Najveća mala utrka u BiH po treći put

15 Lipanj 2018

Centar za edukaciju mladih po treći put zaredom organizuje Travnik noćnu utrku, pod generalnim pokroviteljstvom kompanije Pharmamed d.o.o. Prva noćna utrka u Bosni i Hercegovini polako postaje tradicionalna i svake godine okuplja sve veći broj trkača i rekreativaca, koji ne žele propustiti ovaj jedinstveni događaj.

Utrka je u BiH, ali i šire, poznata kao „najveća mala utrka“. Iako duga „samo“ pet kilometara, mnogi trkači i rekreativci je stavljaju u rang sa velikim utrkama, zbog njene jedinstvenosti i visokog nivoa organizacije, koji se trudimo održati i poboljšavati svake godine. Trasa utrke proteže se duž gradskog jezgra Travnika, pored njegovih najljepših znamenitosti, a pošto se odvija u večernjim satima, ima poseban ambijentalni pečat i ugođaj.

Travnik noćna utrka postala je cjelodnevni događaj, koji okuplja cijele porodice. Tako smo prošle godine, po prvi put organizovali i utrku za najmlađe, pod generalnim pokroviteljstvom Helen Doron SBK LC, na kojoj je učestvovalo 300 mališana uzrasta od 4 do 11 godina. I ove godine ćemo ponoviti ovu lijepu priču i priuštiti našim najmlađima jedinstveno druženje i zabavu.

Odziv od 700 takmičara iz cijele BiH, pa i šire, što je i maksimalan predviđeni broj učesnika,  svjedoči prepoznatijivosti utrke, ne samo u našoj zemlji, nego i regionu, pa i Europi. Podsjećanja radi, pobjedu na prošlogodišnjoj utrci odnijela je bh. atletičarka Lucia Kimani u ženskoj, dok je u muškoj kategoriji najbolji bio Osman Junuzović.

Za učešće na utrci, kao i dosad, mogu se prijaviti svi zainteresirani, bez obzira na to da li su profesionalni ili rekreativni trkači, a prijave se mogu izvršiti na web stranici www.travniknocnautrka.ba, gdje se mogu pronaći i sve informacije o utrci. Prijave za dječiju utrku bit će otvorene 01.08.2018. godine, također putem web stranice.

 

 

/cem/