Ispiši ovu stranicu

Večeras svijeće za Vukovar i Herceg Bosnu, sutra obilježavanje stradanja župa Potkraj i Turbe

17 Studeni 2018

Večeras će se diljem Bosne i Hercegovine i Hrvatske upaliti svijeće za sve poginule hrvatske branitelje u BiH i Hrvatskoj, za žrtve Grada Vukovara, kao i civile koji su život izgubili u proteklom domovinskom ratu.

U Travniku će se tradicionalno upaliti svijeće na magistralnom putu Travnik-Nova Bila, kao i na brojnim drugim mjestima, također će i ove godine brojni Travničani posjetiti Grad Vukovar.

Zanimljivo je da se već nekoliko godina organiziranim autobusom od strane OO HDZ BiH Travnik uz posjetu Vukovara, posjećuje i općina Stari Mikanovci gdje domaćini predvođeni Ivanom Jurmanom Travničane ugoste večerom i prikladnim druženjem.

Sutra obilježavanje stradanja župa Potkraj i Turbe

Povodom obilježavanja stradanja župa Potkraj i Turbe 18. studenog 2018. godine bit će upriličeno paljenje svijeća i polaganje vijenaca s početkom u 10:30 sati ispred spomen obilježja u Potkraju. Sveta misa će se služiti u 11:00 sati u župnoj crkvi sv. Josipa u Turbetu.

18. studenog ujedno se obilježava i obljetnica osnutka Hrvatske zajednice Herceg-Bosne koja je bila temelj u obrani Bosne i Hercegovine i ostanku Hrvata na stoljetnim ognjištima.