Ispiši ovu stranicu

HKC "Nova Bila" -Travnik u novom ruhu: renoviran krov, pozornica i unutarnje prostorije

25 Rujan 2020

Proteklo ljeto je bilo iznimno radno u HKC-u. Radovi u sklopu projekta ,,Rekonstrukcija krova na zgradi JU HKC-a Nova Bila” počeli su s prvim danom srpnja, a potrajali do 5. rujna. S tim da je nakon radova cijeli prostor trebalo očistiti i pripremiti za normalan rad naših mnogobrojnih sekcija.

Prije svega ovim putem se još jednom zahvaljujemo donatorima projekta, a to su:

– Općina Travnik
– Vlada Kantona Središnja Bosna
– Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje (Vlada RH)
– Šume Središnje Bosne d.o.o. Donji Vakuf

Nakon provedenog javnog postupka odabira izvođača u sklopu javne nabave, u lipnju smo sklopili ugovor s tvrtkom BK Gradnja d.o.o. Zenica, čiji radnici su uspješno odradili cijeli posao.

Zahvaljujemo se i tvrtki BNT Inžinjering d.o.o. Novi Travnik i inž. građevine g. Marku Ćurku na provedenom stručnom nadzoru nad cjelokupnim radovima.

Najprije je urađena demontaža dotrajalog krovnog pokrova od PVC ploča i demontaža oluka, vjetar lajsni te oštećenih dijelova drvene krovne konstrukcije. Nakon rušenja i demontaže pristupilo se ugradnji nove daščane pokovice krova s letvama i kontraletvama, postavljanju krovne folije te pokrivanju krova falcanim samouklapajućim limom. Time je završena prva i najvažnija faza radova – rekonstrukcija krovišta, koje je proteklih par godina prokišnjavalo i zadavalo nam probleme.

Nakon toga su ugrađeni: snjegobrani, novi horizontalni i vertikalni oluci te kompletna gromobranska instalacija skupa s mjernim mjestima i sondama.

Sljedeća faza radova bila je izvođenje termoizolaterskih radova na stropnim površinama objekta skupa sa završnom obradom od edelputza.

Potom su izvedeni podopolagački radovi postavljanja keramičkih pločica i epoksida. Pločice su postavljene u hodniku na katu, na vanjskim stepenicama, na ulazu u zgradu, na vanjskoj pozornici te u hodniku i jednom uredu na donjem katu (gdje je bilo nužno zbog dotrajale podloge). Pod od epoksida je postavljen na donjem katu u čajnoj kuhinji i velikoj sali.

Na kraju svega odrađeno je krečenje cjelokupnog prostora na katu i hodnika u prizemlju, kao i farbanje poda unutarnje pozornice.

Ukoliko želite uživo vidjeti urađene radove, možete nas posjetiti svakoga radnog dana i upisati sebe ili svoje dijete u neku od naših sekcija. Trenutno se vrše upisi u Osnovnu glazbenu školu, Dječji zbor ,,Radost” HKC-a, Malu školu puhača (Limene glazbe) te Radionicu pjevanja Vokalnog sastava Lašvanske dive.

U sljedećim danima na našem web-portalu i Facebook profilu donosimo detaljnije informacije o svim fazama radova, zajedno s fotografijama.

 

Facebook: FOTOGALERIJA

Galerija slika